was buiten hangen

4 redenen om de was buiten op te hangen

Het is alweer een tijdje mooi weer. De lente heeft echt zijn entree gemaakt. Dit betekent dat de tuinstoelen inmiddels weer buiten staan en dat de barbecue alweer meerdere malen aan is geweest. Dit mooie weer is niet alleen goed voor jou, maar ook voor het huishouden. De zon betekent namelijk dat jij de was buiten kunt ophangen. Wist je dat dit veel voordelen biedt?

Gratis

De zon is gratis, het kost je dus helemaal niets. Dat betekent dat je de was gratis kunt laten drogen in de zon. Wanneer je de was in de droger zou doen, zou het je veel meer geld kosten. Een wasdroger is namelijk de grootste energieverbruiker in jouw huis. Ondanks dat deze machine met het jaar zuiniger is geworden, ben je toch al gauw € 100 per jaar kwijt aan energiekosten bij een huishouden van vier personen.
Een leuke bijkomstigheid is dat de was buiten ophangen natuurlijk ook erg goed is voor het milieu. Een droogrekje of droogmolen stoot geen CO2 uit.

Kwaliteit

De wasdroger is erg slecht voor jouw kleding. Het zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van de kleding versneld achteruit gaat. Daarnaast loop je het risico dat jouw kleding krimpt in de wasdroger. Dat is natuurlijk ontzettend jammer wanneer je net iets nieuws hebt gekocht of als het om jouw favoriete shirtje gaat.

Workout

Doordat je de was buiten ophangt, blijf je in beweging. Zelfs wanneer je de was op het balkon ophangt, beweeg je meer dan wanneer je de was enkel in een wasmachine stopt. Daarnaast zorgt de frisse lucht buiten ervoor dat je meer zuurstof inademt. Ook dit is erg goed voor jouw gezondheid.
Je beweegt nog meer wanneer je vergeet om buienradar in de gaten te houden. Als er plotseling een regenbui over het land trekt, moet je een extra sprintje naar buiten maken.

Frisse geur

Wanneer je de was buiten ophangt, krijg je er gratis een luchtverfrisser bij. De wind die door jouw was heen wappert zorgt er namelijk voor dat de was een lekkere frisse geur krijgt. Je hebt dan geen wasverzachter nodig die zorgt voor een lekkere geur.
Daarnaast is jouw was ook nog eens vlotter droog dan wanneer je de was in een wasdroger doet. Met een volle zon is jouw was binnen drie kwartier volledig opgedroogd. Een wasdroger heeft er toch al gauw 2 tot 2,5 uur voor nodig.