Douchekop schoonmaken – Ontkalken met azijn

Azijn is een zeer veelzijdig schoonmaakmiddel. Niet voor niets zijn er al vele berichten geschreven over het nut van azijn. Je kunt azijn voor veel verschillende dingen gebruiken, ook de douchekop ontkalken is een mogelijkheid.

 

Zo kun je azijn verder gebruiken voor:

– Verjagen van mieren
– Verzachten van de was
Bestrijden van onkruid
– Kalmeren van kippen
– Mals maken van vlees
– Verzachten van jeuk door brandnetels
– Ontstoppen van sanitair
– Bestrijden van hoofdluis
– Conserveren van groenten
– Bereiding van eten

Maar daar houdt het niet mee op! Onze oma’s kregen vroeger bijna alles schoon met groene zeep, soda en azijn. Een goedkoop en milieuvriendelijk middel dat perfect is voor bijna alle huishoudelijke klusjes! Het gebruik van een gespecialiseerd middel is niet eens meer nodig. Dat geld kun je beter ergens anders voor bewaren!

 

Douchekop reinigen
Heb je thuis last van een bruine douchekop? Zorgt de kalk ervoor dat je een minder sterke waterstraal hebt? Dan wordt het tijd om de douchekop eens een keer goed schoon te maken.

Zoals ik je net al vertelde, is azijn het perfecte schoonmaakmiddel. Ook voor de douchekop ontkalken dus. Het enige wat je hoeft te doen, is een zakje te vullen met azijn en deze om de douchekop te wikkelen. Als je dit een nacht laat ‘weken’, heb je straks weer een stralende douchekop. Zonder kalk en mét een krachtige waterstraal. Zodat jij straks weer snel schoon bent en je haren snel hebt uitgespoeld… (Al is het natuurlijk ook gewoon heerlijk om lekker lang onder de douche te genieten van het lekkere warme stromende water…)

Schoonmaakazijn of natuurazijn
Voor de schoonmaakklusjes in huis kun je verschillende soorten azijn gebruiken. Al wordt er vaak wel een onderscheid gemaakt tussen schoonmaakazijn en natuurazijn. Schoonmaakazijn bevat meer azijnzuur en is daardoor beter geschikt als schoonmaakmiddel. Maar heb je geen schoonmaakazijn in huis, wees dan niet getreurd, ook natuurazijn werkt perfect.

Wat betreft het bereiden van eten, haal dan schoonmaakazijn en natuurazijn niet door elkaar. Schoonmaakazijn kan methanol bevatten, een giftig goedje dat je beter niet door je eten kunt gooien!

Related Post

Geef een reactie