Douchekop reinigen – Ontkalken met azijn

Azijn is een zeer veelzijdig schoonmaakmiddel. Niet voor niets zijn er al vele berichten geschreven over het nut van azijn. Je kunt het voor veel verschillende dingen gebruiken, bijvoorbeeld om de douchekop te reinigen.

Douchekop schoonmaken met azijn

Heb je thuis last van een bruine douchekop? Zorgt de kalk ervoor dat je een minder sterke waterstraal hebt? Dan wordt het tijd om de douchekop een keer goed schoon te maken. Azijn is voor deze klus het perfecte schoonmaakmiddel. Het enige wat je hoeft te doen, is een zakje te vullen met azijn en deze om de douchekop te wikkelen. Laat dit een nacht staan en de douchekop is weer kalkvrij. Je kunt dan weer genieten van een krachtige waterstraal.

Regendouche schoonmaken met azijn

Een regendouche is vaak een stuk groter dan een normale douchekop. Toch kun je een regendouche op dezelfde manier met azijn schoonmaken. Je vult een plastic zak met schoonmaakazijn en bindt die om de douchekop heen. Wikkel elastiek of ducttape om de opening van de zak. Laat een nachtje intrekken en laat het warme water daarna een tijdje stromen. Zo is ook je regendouche weer helemaal schoon!

Schoonmaken met azijn; welke kies je?

Voor de schoonmaakklusjes in huis kun je verschillende soorten azijn gebruiken. Al wordt er vaak wel een onderscheid gemaakt tussen schoonmaakazijn en natuurazijn. Schoonmaakazijn bevat meer azijnzuur en is daardoor beter geschikt als schoonmaakmiddel. Maar heb je geen schoonmaakazijn in huis, dan is natuurazijn een prima vervanger.

Azijn gebruiken, waarvoor nog meer?

  • Verjagen van mieren;
  • Verzachten van de was;
  • Bestrijden van onkruid;
  • Kalmeren van kippen;
  • Mals maken van vlees;
  • Verzachten van jeuk door brandnetels;
  • Ontstoppen van sanitair;
  • Bestrijden van hoofdluis;
  • Conserveren van groenten;
  • Bereiding van eten.

Maar daar blijft het niet bij! Onze oma’s kregen vroeger bijna alles schoon met groene zeep, soda en azijn. Goedkope en milieuvriendelijke middelen die perfect zijn voor bijna alle huishoudelijke klusjes! Het gebruik van een gespecialiseerd middel is niet meer nodig. Dat geld kun je beter ergens anders voor bewaren!

Wat betreft het bereiden van eten, haal dan schoonmaakazijn en natuurazijn niet door elkaar. Schoonmaakazijn kan methanol bevatten, een giftig goedje dat je beter niet door je eten kunt gooien!

Wat kun je veel doen met azijn hè? Er zijn zoveel schoonmaaktaken waarbij azijn super effectief is. Wil je graag hulp van een kundige schoonmaakster die met een douchekop ontkalken en andere huishoudelijke taken wel raad weet?

Een fris en schoon huis
Laat ons een schoonmaakster vinden en geniet van meer vrije tijd.