onkruid

Een tuin zonder onkruid

Social Media

 

Veel mensen vinden het geen gezicht, onkruid tussen de tegels. Overal om me heen zie ik mensen die bezig zijn om de tuin helemaal zomerklaar te maken en het onkruid te verwijderen. Maar met een grote tuin en veel tegeltjes ben je dagenlang bezig.. kan dat niet anders?

Ja zeker!

Er bestaan meerdere middelen om je tuin weer onkruidvrij te krijgen. De meest milieuvriendelijke manier is natuurlijk om zelf aan de slag te gaan, een borstel met staalharen zorgt er al voor dat je niet de hele tijd hoeft te bukken. Maar zelfs met dit hulpmiddel kun je uren bezig zijn in je tuin.

In winkels worden vele middelen aangeprezen die jou moeten helpen om je tuin weer mooi te maken en om onkruid te verwijderen. Dure middelen, en vooral chemische middelen. Absoluut niet goed voor het milieu, en zeker niet voor jouw tuin.

Een goede oplossing is het gebruik van azijn. Dit is een goedkope en milieuvriendelijke manier voor het verwijderen van onkruid. Daarnaast kan azijn ook helpen om de groene aanslag op je tegels te verwijderen.

Hoe werkt het dan?
Meng 1 liter water met 1 liter azijn en ga daarmee aan de slag. Voor het verwijderen van een groene aanslag gebruik je een schrobbezem en je azijnmengsel. Giet het mengsel op je bestrating en schrob alles. Laat alles in de zon opdrogen, de azijn kan dan goed in de tegels trekken.

Voor het verwijderen van onkruid ga je iets anders te werk. Daarvoor neem je een plantenspuit die je vult met azijn (eventueel gemengd met wat water), met deze plantenspuit spuit je de plekken met onkruid in. Na verloop van tijd zul je zien dat het onkruid dood gaat.

Hebben jullie de tuin al onkruidvrij? Hoe doe jij dat? Heb je goede tips voor ons? Ik hoor het graag!

Gerelateerde Artikelen

3 gedachtes over “Een tuin zonder onkruid

 1. Pingback: Douchekop reinigen met azijn - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

 2. Geachte schrijver van dit artikel,
  Helaas ben ik het totaal oneens met jouw zienswijze over de natuurlijke oplossing om azijn in te zetten als bestrijdingsmiddel tegen ongewenste kruiden/onkruid op bestrating. Azijn is, net als onkruidbestrijdingsmiddel, een chemisch middel omdat het azijn niet van nature voorkomt in de natuur Maar in een fabriek wordt geproduceerd d.m.v. een chemisch proces.
  De samenstelling van azijn is zodanig dat dit een dodelijk impact op het bodemleven heeft! Mocht je het onkruid al weg krijgen dan heb je zeker het bodemleven volledig vernietigt. Dit bodemleven is noodzakelijk voor alle functie van leven zoals zuurstof, voedsel en drinkwater.
  Een betere en natuurlijke oplossing is de bestrating te belopen waardoor de groei van onkruid niet zal plaats vinden omdat door schuring van zanddeeltjes en schoenen de kruiden geen kans krijgen en sterven. Dus verminder de bestrating tot wat belopen wordt.
  Algvorming ontstaat op schaduwrijke vochtige plaatsen waar niet wordt gelopen dus leg daar geen bestrating of beloop het meer dan zal de algvorming verdwijnen.
  Door de bovenstaande methode heeft u minder werk, geen kosten en een gezonde leefomgeving!

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code