Douchecabine ontkalken

Het schoonmaken van de badkamer is één van die vervelende klusjes die ik liever niet doe. Maar helaas moet ik er toch elke week weer mee aan de slag. Het is toch ook wel heel fijn als je jezelf daarin in een blinkend schone badkamer kunt opfrissen! De douchecabine is ook een ‘monster dat kalk aantrekt’. In dit artikel lees je hoe je heel makkelijk al die kalk kunt verwijderen.

Ontkalken met tandpasta

Eerder vertelden we je al hoe je de hele badkamer onder handen neemt. Van het ontkalken tot het reinigen van de douchecabine en het schoonmaken van het douchegordijn. Die tips kun je ook gebruiken om de douchecabine te ontkalken.

Er zijn heel veel manieren om je douchecabine schoon te maken. Je kunt in de winkel de duurste producten kopen om kalk te verwijderen. Mijn ervaring is dat het eigenlijk nooit goed schoon wordt. Er zitten nog altijd kalkresten in de badkamer. Daarom deel ik de beste truc om je douchecabine schoon te maken graag met jou. Ik gebruik hiervoor namelijk altijd tandpasta. Ja, echt… tandpasta.

De douchecabine ontkalken, hoe doe je dat dan?
Voordat je begint met het schoonmaken van je douchecabine heb je een aantal dingen nodig, namelijk:

  1. Een tube tandpasta, dit kan een goedkope tandpasta zijn;
  2. Een zachte schuurspons;
  3. Een droge doek.

Je gaat als volgt aan de slag. Doe de tandpasta op het schuursponsje en wrijf daarmee over de kalkaanslag op de douchecabine. Laat dit even een aantal minuten inwerken en spoel de cabine vervolgens af met water. Met de droge doek maak je de douchecabine weer schoon en droog!

Je douchecabine zal glimmen als nooit tevoren! Probeer het snel en laat ons weten of het heeft gewerkt!

Heb jij nog meer tips voor het schoonmaken en ontkalken van de douchecabine? Ik hoor het graag van je!

2 gedachtes over “Douchecabine ontkalken

  1. Tandpasta is een goed middel. Je kan er gympen, cd’s, toetsen en nog veel meer mee schoonmaken. Zelf ook goed voor een muggen bult

  2. Pingback: Lekkende kraan - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

Comments are closed.