dierenharen verwijderen

Hoe verwijder je dierenharen in het huishouden?

Huisdieren zijn een prachtige toevoeging aan het huishouden, maar het huishouden heeft met huisdieren meer aandacht nodig. In dit blog lees je hoe je zo snel mogelijk dierenharen kunt verwijderen en krijg je nog meer tips.

Dierenharen verwijderen uit huis

Of je nu hondenharen of kattenharen wilt verwijderen, dierenharen wil je nooit lang in huis hebben. Het staat slordig en sommige mensen zijn allergisch voor dierenharen. Er zijn meerdere manieren om dierenharen te verwijderen:

Hondenharen en kattenharen verwijderen met de stofzuiger.

Dierenharen verwijderen met de stofzuiger is de meest voor de hand liggende keuze. Een gladde vloer is geen enkel probleem voor de stofzuiger, evenals leren meubels. Iedere stofzuiger heeft trouwens handige opzetstukjes voor meubels, die zijn vaak geschikt om bijvoorbeeld kattenharen te verwijderen van de favoriete stoel van jouw kat.

Hondenharen verwijderen met een kledingroller of tape.

Zowel honden- als kattenharen raken soms verstrikt in de stof van jouw bank. De dierenharen kun je alsnog verwijderen door een kledingroller of tape te gebruiken. Ook al klinkt dit als een onlogische oplossing, een kledingroller is de perfecte oplossing voor het verwijderen van haren van een stoffen bank.

Dierenharen verwijderen van kleding

1 knuffel met de hond of kat en het is al te laat. Je hele outfit onder de dierenharen. Dat ziet er niet zo verzorgd uit. Gelukkig heb je genoeg dingen in huis om de dierenharen te verwijderen van je kleding. Dit kan je doen:

  • Kledingroller of tape gebruiken. Deze tip gaven we net al bij het verwijderen van dierenharen van je bank, maar uiteraard werkt dit net zo goed op je kleding.
  • Dierenharen verwijderen in de droger. Na het wassen van je kleren, kunnen hardnekkige haren nog steeds tussen de stof vastzitten. Vervelend! Gooi je kleren eens, samen met een oude panty, in de droger. De droger maakt de panty statisch. Zo vangt hij alle dierenharen op.
  • Een ballon opblazen. Heb je weleens een ballon over je haar gewreven? Je haar staat binnen no time alle kanten op. Dat komt door de statische lading die je creëert tijdens het wrijven. Dit werkt ook zo met dierenharen: wrijf met de opgeblazen ballon over je kleding heen en de dierenharen trekken naar de ballon toe.
  • Met een schuursponsje of rubberen handschoenen wrijven. Als je met de ruwe kant van een schuursponsje of met huishoudhandschoenen over je kleding veegt, dan verzamel je een hoop dierenharen.
  • Een microvezeldoek vochtig maken. En met die doek over je kleding wrijven. Werkt als een magneet voor dierenharen op je kleding.

Dieren en vieze geuren in huis

Dieren ruiken niet altijd fris en fruitig. Zelfs jouw huisdier heeft wel een een vieze geur bij zich. Die geur kan van buiten komen, maar de vieze geur in huis kan ook veroorzaakt worden door voedsel of uitwerpselen. Sommige dierenvoeding heeft een sterke geur. In dat geval raden we aan om de voerbak zo snel mogelijk na het eten weg te halen. Naast de geur van voedsel is de geur van ontlasting af en toe ineens aanwezig. Als je een kat in huis hebt, moet je minimaal een keer per dag de kattenbak schoonmaken om vieze geurtjes te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te controleren of de vacht van jouw pluizige vriend nog schoon is.

Voorkom dat je dierenharen moet verwijderen

Voorkomen is beter dan genezen. Nu ontkom je niet aan extra schoonmaakwerk als je huisdieren hebt, maar er vallen altijd dingen te verbeteren:

  • Zorg dat jouw huisdier niet op plekken komt waar jij je eten bereidt. Dat scheelt schoonmaakwerk en is een stuk hygienischer;
  • Ga voor een gladde vloer als je de mogelijkheid hebt. Dat scheelt veel tijd en moeite als je dierenharen moet verwijderen;
  • Leg een doek bij de deur voor als de dieren naar binnen gaan. Als de dieren vies zijn, kun je ze direct schoonmaken.

Je leest het al, schoonmaken met huisdieren kost meer tijd dan ‘gewoon’ schoonmaken. Je krijgt echter heel veel liefde terug van die lieve dieren. Wil je naast liefde ook tijd terugkrijgen? Dan is een schoonmaakster de oplossing voor jou. Schrijf je vandaag nog in en geef jezelf meer vrije tijd.

Ook interessant