dierenharen verwijderen

Hoe verwijder je dierenharen in het huishouden?

Huisdieren zijn een prachtige toevoeging aan het huishouden, maar het huishouden heeft met huisdieren meer aandacht nodig. In dit blog lees je hoe je zo snel mogelijk dierenharen kunt verwijderen en krijg je nog meer tips.

Dierenharen verwijderen

Of je nu hondenharen of kattenharen wilt verwijderen, dierenharen wil je nooit lang in huis hebben. Het staat slordig en sommige mensen zijn allergisch voor dierenharen. Er zijn meerdere manieren om dierenharen te verwijderen:

  • Hondenharen en kattenharen verwijderen met de stofzuiger

    Dierenharen verwijderen met de stofzuiger is de meest voor de hand liggende keuze. Een gladde vloer is geen enkel probleem voor de stofzuiger, evenals leren meubels. Iedere stofzuiger heeft trouwens handige opzetstukjes voor meubels, die zijn vaak geschikt om bijvoorbeeld kattenharen te verwijderen van de favoriete stoel van jouw kat.

  • Hondenharen verwijderen met een kledingroller of tape

    Zowel honden- als kattenharen raken soms verstrikt in de stof van jouw bank of kleding. De dierenharen kun je alsnog verwijderen door een kledingroller of tape te gebruiken. Ook al klinkt dit als een onlogische oplossing, een kledingroller is de perfecte oplossing voor het verwijderen van haren van een stoffen bank.

Dieren en vieze geuren in huis

Dieren ruiken niet altijd fris en fruitig. Zelfs jouw huisdier heeft wel een een vieze geur bij zich. Die geur kan van buiten komen, maar de vieze geur in huis kan ook veroorzaakt worden door voedsel of uitwerpselen. Sommige dierenvoeding heeft een sterke geur. In dat geval raden we aan om de voerbak zo snel mogelijk na het eten weg te halen. Naast de geur van voedsel is de geur van ontlasting af en toe ineens aanwezig. Als je een kat in huis hebt, moet je minimaal een keer per dag de kattenbak schoonmaken om vieze geurtjes te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te controleren of de vacht van jouw pluizige vriend nog schoon is.

Voorkom dat je dierenharen moet verwijderen

Voorkomen is beter dan genezen. Nu ontkom je niet aan extra schoonmaakwerk als je huisdieren hebt, maar er vallen altijd dingen te verbeteren:

  • Zorg dat jouw huisdier niet op plekken komt waar jij je eten bereidt. Dat scheelt schoonmaakwerk en is een stuk hygienischer;
  • Ga voor een gladde vloer als je de mogelijkheid hebt. Dat scheelt veel tijd en moeite als je dierenharen moet verwijderen;
  • Leg een doek bij de deur voor als de dieren naar binnen gaan. Als de dieren vies zijn, kun je ze direct schoonmaken.

Je leest het al, schoonmaken met huisdieren kost meer tijd dan ‘gewoon’ schoonmaken. Je krijgt echter heel veel liefde terug van die lieve dieren. Wil je naast liefde ook tijd terugkrijgen? Dan is een schoonmaakster de oplossing voor jou. Schrijf je vandaag nog in en geef jezelf meer vrije tijd.

Ook interessant