Tegels schoonmaken

Zo ga jij voortaan de badkamer tegels schoonmaken

Het is weer hoog tijd om de badkamer tegels schoon te maken. Wij vertellen je hoe dat zo effectief mogelijk doet.

Badkamer tegels schoonmaken

De tegels in de badkamer komen veel in contact met water. Het is dan ook niet gek dat er gemakkelijk kalkresten op achterblijven. Daarnaast is het schoonmaken van de tegels een vervelend klusje die je erg gemakkelijk uitstelt. Wanneer je het idee hebt dat het veel tijd gaat kosten, heb je er al gauw minder zin in. Maar wist je dat er een erg effectieve manier is om de tegels snel weer glanzend schoon te krijgen?

Wat heb je nodig om badkamer tegels schoon te maken?

  • Lege spuitfles;
  • Lege emmer of wasmand;
  • Schuurspons;
  • Oude tandenborstel;
  • Schoonmaakazijn;
  • Groene zeep;
  • Baksoda, of zuiveringszout;
  • Chloor;
  • Huishoudhandschoenen.

Voordat je begint met schoonmaken, is het verstandig om oude kleding aan te trekken. Het chloor kan namelijk schadelijk zijn voor jouw kleding. Trek daarbij de huishoudhandschoenen aan, doe je schoenen en sokken uit en stroop jouw broekspijpen op. Doe alles wat je vindt in de badkamer in de lege emmer of wasmand. Zo staat niets jou meer in de weg om deze tegels stralend schoon te maken!

Stap 1: Schoonmaakazijn voor de tegels in de badkamer

Vul de lege spuitfles met schoonmaakazijn. Spray dit van boven naar beneden op de badkamertegels. Laat vervolgens het azijn ongeveer 15 tot 30 minuten intrekken. Schoonmaakazijn zal alle kalk en vetresten op lossen, maar heeft daar wel de tijd voor nodig.

Stap 2: Badkamertegels boenen

Wanneer je het azijn 15 tot 30 minuten hebt laten intrekken, is het tijd om de badkamertegels schoon te boenen. Doe dit met de zachte kant van de schuurspons (vaak de gele kant). Spoel na het boenen de tegels goed na met warm water.

Maak jij de badkamertegels regelmatig goed schoon? Dan ben je nu klaar en kun je alle benodigde materialen weer opruimen. Maak jij de badkamers wat minder vaak schoon, of wil je ze een grote schoonmaakbeurt geven? Dan kun je verder gaan met de volgende stappen.

Stap 3: Schuren (en direct de voegen van de badkamer schoonmaken)

Meng twee eetlepels groene zeep met 8 eetlepels baksoda tot een stevige crème en schuur de tegels hiermee blinkend schoon. Voegen van de badkamer maak je ook schoon met baking soda, dus als het meezit zijn ook de voegen tussen de tegels direct een stuk schoner dankzij deze poetsbeurt.

Stap 4. Voegen badkamer wit maken

Hoe krijg je voegen weer wit? Nou, zo: breng voor de finishing touch met behulp van een tandenborstel onverdunde chloor aan op alle voegen en laat dit vervolgens minstens een kwartier intrekken. Spoel de voegen vervolgens goed na met water. Je zult merken dat de voegen witter zijn dan ooit tevoren.

Ziezo, je badkamertegels zijn weer schoongemaakt. Wil je jouw hele badkamer onder handen nemen? Dan zijn de tips uit ons gratis e-book “De badkamer, hoe pak ik het aan?” wat voor jou. Download hem nu op onze website, het kost je niets!

Ook interessant

3 gedachtes over “Zo ga jij voortaan de badkamer tegels schoonmaken

  1. Handige tips! Ik heb altijd een hekel aan het schoonmaken van tegels gehad, misschien omdat ik niet wist hoe ik het correct moet doen. Bijvoorbeeld, ik heb schoonmaakazijn nooit 30 minuten laten intrekken en vervolgens had ik best veel moeite met oude vlekken. Als ik mijn badkamer weer schoonmaak, zal ik eens zo’n methode proberen en hopelijk werkt het. Maar als het om een echt grote woning gaat of er een serieuze opruiming gedaan moet worden, schakel ik liever een professioneel schoonmaakbedrijf in om mijn tijd en zenuwen te sparen:)

Comments are closed.