Zo krijg je je tuinmeubilair weer schoon!

Het is weer mooi weer en het tuinmeubilair staat weer buiten! Misschien is het je opgevallen dat het onder de aanslag en viezigheid zit. Dit wil je natuurlijk wel even reinigen voor je weer zomerse visite ontvangt. Hoe kun je dit nu het beste doen? Dat heb ik eens even voor je uitgezocht!

Kunststof
Met een emmertje sop met bijvoorbeeld allesreiniger kun je vaak al heel wat vuil weg van je kunststof tuinmeubels krijgen. Let wel op dat je nooit een schuurspons of schuurmiddel gebruikt, omdat je dan krassen op je tuinmeubilair krijgt. Zijn je tuinmeubels erg vervuild of verkleurd, dan kun je een tuinmeubel vernieuwer voor kunststof gebruiken.

Staal
Stalen tuinmeubels kun je op dezelfde manier schoonmaken als kunststof tuinmeubels. Na het schoonmaken kun je ze ter bescherming nog insmeren met autowax.

Hout
Bij houten meubelen kun je het beste een sopje met groene zeep gebruiken. Gebruik een harde borstel. Zijn je meubels van bamboe of rotan? Dan kun je deze afborstelen met koud water met zout erin. Is je meubilair grijs geworden, dan kun je dit behandelen met een ‘ontgrijzer’, zodat je meubelen hun oude kleur weer terug krijgen.

Om je tuinmeubilair te beschermen, kun je ze na het schoonmaken nog behandelen met een speciaal middel voor het desbetreffende materiaal, wat je meubels mooi houdt en beschermt tegen vuil. De beste bescherming is echter je meubels afdekken of in bijvoorbeeld een tuinhuisje opbergen, zeker in de winter. Ook is het raadzaam om je meubilair zo nu en dan af te borstelen, zodat het vuil niet dieper in de meubels trekt.

2 gedachtes over “Zo krijg je je tuinmeubilair weer schoon!

  1. Handige tips! Ook slim om na het schoonmaken nog producten te gebruiken om de tuinmeubelen te beschermen.

Comments are closed.