tuin opruimen

4x Jouw tuin opruimen en schoonmaken

Zeker in de warme maanden genieten we volop van onze tuin. En gelukkig komen deze maanden er weer aan! Lekker luieren in de zon met een fijn boek, barbecueën met vrienden of familie en uitgebreid borrelen tot lang na zonsondergang. Misschien heb je zelfs een zwembad waar je een verfrissende duik in kunt nemen. Maar om echt optimaal te kunnen genieten van het mooie weer heb je een opgeruimde tuin nodig.
Wij geven jou 4 tips waarmee jij jouw tuin kunt opruimen of jouw tuin kunt schoonmaken.

#1 Schutting schoonmaken

Hoe kun je nou jouw (houten) schutting gemakkelijker schoonmaken dan er een hogedrukspuit op te zetten? Het is niet gek dat veel mensen dit denken en ook deze tactiek toepassen. Maar wist je dat dit helemaal niet zo verstandig is als het lijkt? De hogedrukspuit zorgt er namelijk voor dat het hout ruwer wordt en daardoor sneller vuil opneemt.
Je kunt het beste jouw schutting schoonmaken door deze te behandelen met een speciaal reinigingsmiddel voor hout. Dit kun je bij de meeste tuincentra en bouwmarkten kopen.
Een schutting van kunststof of steen kun je wel schoonmaken met de hogedrukspuit.

#2 Groene tegels schoonmaken

Groene of vieze tegels zorgen ervoor dat jouw tuin er onverzorgd uit ziet. Er zijn gelukkig verschillende manieren om groene tegels schoon te maken.

  • Tuincentra en bouwmarkten verkopen speciale middelen om groene aanslag te verwijderen. Volg de instructies van het middel op voor het beste resultaat.
  • Spuit de groene tegels schoon met een hogedrukspuit. Probeer deze altijd eerst even uit op tegels die niet direct in het zicht liggen. Mocht het niet goed werken, zijn niet meteen alle tegels verpest.
  • Groene tegels schoonmaken kan ook heel gemakkelijk met wat kokend water. Giet dit over de tegels heen. De algen en mossen, waar de groene aanslag uit bestaat, kunnen hier niet tegen.

#3 Barbecue rooster schoonmaken

Niets is heerlijker dan genieten van een goede barbecue in eigen tuin. Het grootste nadeel is echter dat je het barbecue rooster moet schoonmaken. Dit is een vervelend werkje. Toch is het belangrijk om het barbecue rooster schoon te maken vlak na het eten. Dan voorkom je dat de etensresten gaan vastkoeken aan het rooster. In ons e-book hebben wij een compleet stappenplan beschreven.

Maar hier alvast een tip: Het enige wat je moet doen is het rooster van jouw barbecue in het gras neerleggen. Laat hem daar een nachtje liggen en de volgende dag krijg je het vuil er gemakkelijk af met behulp van een beetje aluminium folie of keukenrol. Let er wel op dat je het rooster eerst een beetje laat afkoelen. Doe je dat niet, dan krijg je allemaal grillmarks in het gras.

#4 Onkruid

Iedereen met een tuin herkent het wel: onkruid in de tuin, tussen alle prachtige planten en gras. Onkruid staat niet alleen minder mooi, maar het brengt ook schade toe aan de planten. In ons e-book vertellen we hoe je ieder soort onkruid moet aanpakken. Maar ik vertel je nu vast hoe je klavers in gras kunt verwijderen.
Klavers in gras geven aan dat het gras te weinig voedingsstoffen krijgt. De klaver zorgt ervoor dat het stikstof uit de lucht wordt gehaald en dit wordt omgezet tot voedselknolletjes onder de grond. Als jouw gazon meer voeding krijgt, zullen de klavers in gras verdwijnen.

Heb jij last van ongedierte in jouw tuin? Of wil je weten hoe je het beste jouw tuinmeubels of kussens moet schoonmaken? In ons e-book geven wij jou nog veel meer tips over de tuin schoonmaken. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van de vijver of zwembad. Ook vind je handige tips om de schuur op te ruimen.
Wist je dat je dit e-book geheel gratis kunt downloaden? Nu zul je jezelf vast afvragen wat het addertje onder het gras is? Die is er niet! Download het e-book snel en geniet ook optimaal van jouw tuin.