Tomaat ontvellen: hoe doe je dit?

Tomaten ontvellen is niet zo lastig als je denkt. Tomaten zijn erg gezond en worden door veel mensen ook beschouwd als een lekker en gezond tussendoortje. In 100 gram tomaat zitten maar 20 kilocalorieën, perfect dus als je aan de lijn doet. Tomaat kun je rauw eten, door bijvoorbeeld salades en als salade caprese. Maar je kunt je heerlijke tomaten ook even bakken, grillen of vullen. Voldoende mogelijkheden dus om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Je kunt je tomaat ontvellen, maar je kunt ze ook eten met vel. Hier lees je dé tip om je tomaat te ontvellen.

Tomaten worden ook veel gebruikt in de pastasaus, heerlijk met andere groenten en een beetje gehakt. Maak eens een tomatensoepje of een frisse gazpacho voor de zomerse avonden. In deze gerechten kan het soms nóg lekkerder zijn om de tomaten te ontvellen. Dan heb je niet van die velletjes in je gerecht.

Helaas is een tomaat ontvellen niet zo makkelijk. Behalve met dit trucje! Pas je dat toe, dan wordt het heel makkelijk om het velletje van je tomaten te halen.

Tomaat ontvellen, wat heb je nodig

  • Een pan met kokend water
  • Een mes
  • Een vork

Het ontvellen van een tomaat is heel eenvoudig. Als je dit trucje eenmaal weet, eet je nooit meer een tomaat met een velletje. Om het vel van je tomaten te verwijderen snij je de tomaten aan de onderkant kruislings een stukje in. Je houdt de tomaten vervolgens met een vork heel kort in kokend heet water. Zodra het velletje van je tomaat gaat rimpelen haal je deze uit het kokend hete water en laat je de tomaat ‘schrikken’ onder de koude kraan. Nu kun je het velletje heel makkelijk los halen.

Zo kun je genieten van een overheerlijke pastasaus, tomatensoep of gazpacho zonder de velletjes! Eet smakelijk!

Ook interessant