tent schoonmaken

Tent schoonmaken? Met deze tips lukt het!

De vakantieschoonmaakreeks komt alweer bijna ten einde. Voor een groot aantal onder ons zit de vakantie er ook al op. Dan kun je nog maar één ding doen: alles schoonmaken en opruimen. Daarom geef ik je vandaag een aantal tips voor het schoonmaken van jouw tent. Dankzij een goede schoonmaakbeurt kan jouw tent namelijk nog flink wat jaren langer mee!

De tent schoonmaken

Zodra je thuis bent, is het verstandig om de tent opnieuw op te zetten. Maar dan in jouw achtertuin. Doe dit wel op een moment dat je weet dat het niet gaat regenen. Het is namelijk erg belangrijk om jouw tent goed te laten drogen.
Zie je na het drogen nog een aantal vlekken in het doek? Probeer deze eerst met een borstel van het doek af te schrobben. Werkt dit niet? Gebruik dan lauw water en de borstel. Gebruik nooit tensiden (zeep) of andere chemische middelen. Deze tasten het waterafstotende eigenschap van de tent aan.
Grotere tenten hebben vaak ramen. Deze kun je gemakkelijk wassen met lauw water en een doek.
Na het afbreken is het aan te raden om de haringen, scheerlijnen en het grondzeil goed te laten drogen. De stokken neem je met een vochtige doek af voordat je deze weer opbergt.

Opslag

Zodra de tent goed droog is en weer is ingepakt is het tijd om hem op te ruimen tot de volgende kampeersessie. Om de kwaliteit van de tent te behouden is het erg belangrijk om deze op een droge, goed geventileerde plek neer te leggen.
Het is ook verstandig om de tent in een katoenen zak te doen. Deze ‘ademt’ goed. Kunststof opbergzakken ‘ademen’ niet en zorgen voor schimmel op de tent.

Waterafstotend

Is er tijdens het schoonmaken toch iets misgegaan? Of heeft de tent op vakantie een lekkage gehad? Het is mogelijk om jouw tent weer opnieuw waterafstotend te maken. Dit kan erg gemakkelijk met behulp van speciale spuitbussen, vaak te koop bij outdoorwinkels.

Wanneer je terug komt van vakantie, neem je ook altijd een grote berg met vuile was mee. Volgende week lees je hoe je hiermee om moet gaan.
Moet je nog op vakantie gaan en zijn deze tips nog helemaal niet op jou van toepassing? Lees dan ook de blogs over het vakantieproof maken van jouw woning, het inpakken van de koffer of het schoonmaken van jouw zonnebril. Zo ga je goed voorbereid op pad!

Ook interessant