De top 5 meest bijzondere taken die een huishoudelijke hulp tegenkomt

Een huishoudelijke hulp heeft vaak een standaard takenpakket wat meestal wel aardig overeenkomt in verschillende huishoudens. Er zijn echter ook taken die niet echt alledaags zijn, maar wel gedaan moeten worden. Ook voor dit soort taken deinst een schoonmaker vaak niet terug. Deze week is het tijd voor onze top 5, dus lees snel verder!

5. Het bed van de hond verschonen

Waar de reguliere bedden verschoont worden, kan het bed van de hond natuurlijk niet achterblijven. Het feit dat de hond een eigen bed heeft is echter wel bijzonder te noemen. In dit geval had de hond naast een eigen bed ook eigen lakens, dekentjes en knuffels. Voor zo’n lief beest heb je natuurlijk een huishoudhulp nodig die van dieren houdt. Dat zat bij deze schoonmaker wel goed.

4. De scootmobiel parkeren

Het parkeren van de scootmobiel moet met aandacht en liefde gebeuren. Als je hier zelf niet zo bedreven in bent, kan de huishoudelijke hulp uitkomst bieden. Misschien blijkt hij of zij wel een talent voor fileparkeren te hebben. Dat is mooi meegenomen wanneer de scootmobiel op de juiste plek in de garage gezet moet worden. De schoonmaker die de eer had om de scootmobiel te parkeren had gelukkig voldoende ruimtelijk inzicht om deze missie tot een succesvol einde te brengen.

3. De kerstboom opzetten

Een van de leukste taken in deze top tien denken wij. De kerstboom opzetten is altijd een feestje, of dat nu thuis of op het werk is. In dit geval vond het feestje onder werktijd plaats. Alles werd in het werk gesteld om een goede kerstsfeer te creëren in huis. Met hulp van de huishoudelijke hulp werd het huis in drie uur omgetoverd tot een waar kerstlandschap inclusief kerststal, goed gevulde kerstboom en nepsneeuw.

2. De zolder controleren op muizen

Bezoek in huis is altijd gezellig, maar of dat bij muizen ook het geval is? In dit werkhuis had men het vermoeden dat er muizen op de vliering zaten. De huishoudhulp in kwestie mocht eens per maand de vliering op. Zou er al muizengif gegeten zijn, of was er misschien zelfs een muis gevangen Uiteindelijk bestond dit schoonmaakritueel uit het maandelijks filmen van de vliering, in de hoop dat er niets te vinden was om daadwerkelijk op te ruimen.

1. De achtertuin stofzuigen

Er zijn veel ruimtes en dingen die met een stofzuiger schoongemaakt kunnen worden. De achtertuin kan daar dus ook bij horen. Waar eerst de bezem gebruikt was om het grotere vuil op te vegen, kon het kleinere vuil daarna met de stofzuiger opgezogen worden. Dit schoonmaakrondje was een unicum voor de huishoudhulp, maar de tuin was zeldzaam schoon!

Ben jij op zoek naar een huishoudelijke hulp die dit soort taken van jou over kan nemen? Schrijf je dan nu in!

Ook interessant