Top 10 meest bijzondere taken die een huishoudelijke hulp tegenkomt

Een huishoudelijke hulp heeft vaak een standaard takenpakket wat meestal wel aardig overeenkomt in verschillende huishoudens. Er zijn echter ook taken die niet echt alledaags zijn, maar wel gedaan moeten worden. Ook voor dit soort taken deinst een schoonmaker vaak niet terug. In dit blog lees je de onderkant van onze top 10.

10. Planten verpoten

De nummer tien van deze lijst heeft alles te maken met groene vingers. Waar het water geven van planten nog wel eens tot de taken van huishoudelijke hulp behoort, is dat bij het verpoten van planten toch een ander verhaal. Vaak vinden mensen het verzorgen van planten alsnog hun eigen taak, maar er zijn gevallen bekend dat de hulp daadwerkelijk groene vingers nodig had om de planten in topconditie te houden.

9. Helpen met verhuizen

Een beetje fitte schoonmaakster is niet bang voor zwaar werk. In het geval van een verhuizing denk je nu niet direct aan jouw huishoudelijke hulp. Er zijn echter genoeg voorbeelden van een huishoudhulp die een handje moest helpen bij een verhuizing. Natuurlijk vond de hulp in kwestie dat in die gevallen prima, maar de standaard werkomschrijving dekt vaak geen verhuiswerkzaamheden.

8. De buitenlamp afstoffen

Een buitenlamp moet goed glimmen in het maanlicht, dat moet men in het bewuste werkhuis gedacht hebben. Op het werklijstje stond naast de gebruikelijke wekelijkste taken ook bovenstaande bijzondere taak. Elke week werd haar buitenlamp keurig afgestoft of met een natte doek afgenomen. Er zijn vast niet veel huizen met zo’n schone buitenlamp. Misschien moet jouw buitenlamp ook eens schoongemaakt worden?

7. Kleding repareren

De creatieve schoonmaakster draait haar hand niet om voor wat herstelwerkzaamheden met naald en draad. Ook als er kleding gerepareerd moet worden door een huishoudelijke hulp die geen weet heeft van dit soort werkzaamheden is er geen reden tot grote paniek. Vooral student-schoonmakers zijn zeer inventief en gebruiken Google of YouTube voor een spoedcursus sokken stoppen. Succes gegarandeerd!

6. De brievenbus schoonmaken

Ook een brievenbus trekt stof en vuil aan. Dat de brievenbus ook daadwerkelijk op de to-do list van een huishoudhulp verschijnt gebeurt echter niet iedere dag. Bij het werkhuis in kwestie werd de brievenbus die buiten aan de muur bevestigd was keurig schoongemaakt met een stoffer of een natte doek. Zo zag de postbode ook dat er goed werk verricht werd.

Volgende week sluiten wij de top 10 af met de top vijf van de lijst. Kun je wel wat tips gebruiken om een van deze bijzondere taken uit te voeren?  Download dan hier ons gratis e-book 101 schoonmaaktips of één van onze andere 7 e-books.