2x harde basterdsuiker zacht maken.

Suiker dat lang staat kan soms ineens hard worden, zeker basterdsuiker. Dit is natuurlijk lastig als je het wilt gebruiken om bijvoorbeeld te bakken. De beste tips om bruine suiker zacht maken, heb ik voor je op een rijtje gezet.

 

Ten eerste kun je al zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat bruine suiker hard wordt. Suiker bewaar je op een koele en droge plek. Verder kun je suiker in een goed afgesloten pot bewaren of in een zak die je goed afsluit. Dan kun je nog voorzorgsmaatregelen nemen om bruine suiker zacht te houden. Mocht de bruine suiker al hard zijn geworden, dan zijn er nog manieren om bruine suiker zacht te maken.

Marshmellows, appel, brood
Zoals op bovenstaande foto te zien is, zijn marshmellows een goede manier om suiker zacht te houden. Je kunt ze gewoon bij de suikerpot in stoppen, op die manier voorkom je dat de suiker hard wordt. Ook wanneer suiker al hard is geworden, kun je er nog marshmellows bij in doen, zodat de suiker weer ‘herstelt’.

Bruine suiker zacht houden, kan ook goed met schijfjes appel of sneetjes brood. Dat werkt net zo goed als marshmellows.

Vochtige theedoek
Als de suiker al hard is geworden, kun je bovenstaand toepassen, maar er is ook een andere manier. Je kunt de suiker dan in een kom doen en daar een tijdje een vochtige theedoek overheen leggen. Ook dan wordt de suiker weer lekker zacht.

Je vraagt je misschien af waarom marshmellows, appel, brood of een vochtige theedoek helpen tegen harde suiker? Door een wisselende temperatuur en een vochtige omgeving kan de suiker hard worden. Door marshmellows, schijfjes appel of sneetjes brood toe te voegen of door een vochtige theedoek eroverheen te leggen, wordt vocht onttrokken en wordt de suiker weer zacht.

Dus, harde suiker in de kast staan? Je weet wat je te doen staat!

Ook interessant

2 gedachtes over “2x harde basterdsuiker zacht maken.

 1. Hallo mvr Berger

  “door een vochtige theedoek eroverheen te leggen, wordt vocht onttrokken en wordt de suiker weer zacht”
  De laatste regen van uw waarom.
  Dit maakt geen zin, als je vocht wil toevoegen, ja, maar als je er vocht aan onttrekken wil, zou ik er een linnenzakje met ongekookte rijst aan toevoegen, net als je met een vaatje zout doet.

  Hoogachtend R.O. Roffel

  1. Hallo meneer Roffel,

   Bedankt voor de aanvullende tip. Dat vinden wij én onze lezers altijd fijn!

Comments are closed.