Stofzuiger perikelen

Stofzuiger perikelen

De stofzuiger is een van de handigste en makkelijkste apparaten in huis. Met een handomdraai zijn alle kruimels of zandkorrels weer verdwenen. Zonder stofzuiger zou je nog dagelijks met een bezem door het huis gaan. Niet alleen ben je dan veel langer bezig, het kost ook veel meer energie. Daarom is het extra vervelend wanneer jouw stofzuiger kuren begint te vertonen. Met de tips die ik jou vandaag geef, kun jij alle perikelen van de stofzuiger zo weer oplossen.

Stinkende stofzuiger

Voor vrijwel ieder probleem met de stofzuiger geldt dat je eerst de zak moet vervangen. Mocht dit niet werken, of je hebt de zak onlangs nog vervangen, dan kun je op een heel gemakkelijke manier de geur neutraliseren. Het enige wat je dient te doen is een stuk zeep raspen. Mocht je dit niet in huis hebben, kun je ook kiezen voor wasmiddel in poedervorm. Zuig de zeep of wasmiddel op met de stofzuiger en de vieze geur zal verdwijnen.

Bouwstof en steentjes

Voorkomen is beter dan genezen. Zuig daarom nooit bouwstof op, of ander fijn stof. Dit zorgt er namelijk voor dat de filter verstopt raakt en de motor vervolgens overbelast. Ook stofzuigen in schuren of garages is een slecht idee. Hier liggen nog wel eens grove steentjes. Wanneer deze in de borstelharen blijven hangen, kun je flinke krassen krijgen in jouw woonkamervloer.

Niet meer zuigen

Het is heel belangrijk om de filter van de stofzuiger schoon te houden. Het allerbeste wat je kunt doen, is de stofzuigerzak met regelmaat vervangen. Helaas is dit wel een dure oplossing. Veel huishoudwinkels verkopen ook eigen huismerk stofzuigerzakken. Dit is een prima en goedkopere oplossing!
Eventueel kun je ook een linnen stofzuigerzak aanschaffen. Deze is heel gemakkelijk te openen met een rits zodat je hem zelf leeg kunt gooien in de vuilnisbak. Dit is meteen ook erg handig wanneer je per ongeluk een belangrijk lego blokje van jouw zoon hebt opgezogen.

Buis en slang controleren

Voordat je de stofzuigerzak vervangt, is het heel belangrijk om de buis en slang te controleren. Deze kunnen namelijk ook erg vies zijn en voor verstoppingen zorgen. De buis en slang kun je gemakkelijk schoonmaken met wat warm water. Na het uitspoelen is het belangrijk om hem goed te laten drogen, zodat het nieuwe stof niet gaat vastkleven aan de binnenkant.

Ook interessant

2 gedachtes over “Stofzuiger perikelen

  1. Wat vaak vergeten wordt, stofzuig op het laatst altijd de borstels schoon voor je hem weg zet. Anders slijten ze te snel en gaan ze stuk. Tussendoor schoonmaken als je onder banken, tapijt (in huis met huisdieren) en onder bedden stofzuigt is zeker niet overbodig.

  2. Ik heb tegenwoordig een stofzuigsysteem in huis! Werkt ideaal. Zo heb je geen last meer van klein stof en ook niet van een stinkende stofzuiger. Het is wel lastig inbouwen als je al een huis hebt. Ik had een nieuwbouw huis dus kon de keuze nog makkelijk maken.

Comments are closed.