Laat je stofzuiger weer fris ruiken

Wanneer je je huis gaat stofzuigen, brengt dit vaak een vervelende geur met zich mee. Van die muffe geur uit de stofzuiger wordt niemand vrolijk, maar je komt er helaas niet onderuit om het huis op z’n tijd een goede stofzuigbeurt te geven. Hoe gaat deze weer fris ruiken?

De muffe geur komt doordat het vuil bij normaal gebruik van de stofzuiger lang in de stofzuiger blijft zitten. De luchtstroom gaat tijdens het stofzuigen steeds langs het vuil, en daardoor ruik je de vieze lucht. Als je stofzuiger muf ruikt, is daar gelukkig wel wat aan te doen. Namelijk heel simpel: laat de stofzuiger een beetje waspoeder opzuigen, en hij zal weer fris en fruitig gaan ruiken!

Tips tegen een stinkende stofzuiger

Naast waspoeder kun je ook andere dingen gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld ook soda, lavendelbloemetjes of vanillestokjes opzuigen, of parfum spuiten op de stofzuigerzak. Verder kun je luchtverfrisser (bijvoorbeeld zo’n dingetje dat je in het stopcontact kan stoppen en dan een lekkere geur verspreidt) op een keukenpapiertje druppelen en dit in de stofzuigerzak stoppen. De stofzuiger verspreidt dan vanwege de warme lucht een lekkere geur door je huis als je stofzuigt! In de winkel worden ook speciale stokjes met geuren verkocht die je kunt opzuigen voor een frisse lucht, maar zoals je leest kun je dit ook gemakkelijk zelf maken.

Ook interessant

3 gedachtes over “Laat je stofzuiger weer fris ruiken

  1. Bedankt voor de tip! Wij hebben een centraal stofzuigsysteem en die rook een beetje muf, wat waspoeder hielp inderdaad heel goed ertegen!

    1. Hai Marco, het stofreservoir van zo’n stofzuiger kunt u af en toe uitspoelen met een sopje van allesreiniger. Het is wel belangrijk dat u het reservoir goed laat drogen, anders blijft er vuil kleven aan de binnenkant en heeft u kans op water in uw stofzuiger.

Comments are closed.