schoonmaakmiddelen

Stickers en lijmresten verwijderen

Stickers zijn leuk om op te plakken, maar als je ze er dan afhaalt, krijg je de lijmresten er soms met geen mogelijkheid af. Bijvoorbeeld op de koelkast, je computer, deuren, muren etc.: je kunt boenen en boenen, maar het blijft plakken. Soms zie je ook de lelijke plakplekken zitten, dat wil je wel weg hebben. Frustrerend! Gelukkig zijn er wel maniertjes om het toch makkelijk weg te krijgen.

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, zijn lijmresten eenvoudig te verwijderen met baking soda gemengd met kokosolie. Even met een doekje wrijven en de lijmresten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Dit is een natuurlijk middel, dus niet agressief, en het helpt goed tegen lijmresten!

Nog meer tips om stickers en lijmresten te verwijderen

Na even zoeken, heb ik nog meer manieren gevonden om lijmresten te verwijderen. Zo is lampenolie ook nog een optie: ook hiermee kun je lijmresten verwijderen zonder het lak van bijvoorbeeld je computer of koelkast te beschadigen. Bij agressievere middelen zoals wasbenzine kun je wel vlekken krijgen. Sinaasappelschil is ook een goede natuurlijke remedie: door de schil uit te knijpen, is je lijmrest zo weg. Nog een natuurlijk middeltje: pindakaas! Door dit op de vlek te smeren en te wrijven met bijvoorbeeld een droge tissue zijn de resten zo weg.

Zoals je ziet, zijn er een boel simpele, natuurlijke methodes om lijmresten te verwijderen. Weet jij er nog meer?