Sponzen drogen & schoonmaken

Na gebruik van een spons, om schoon te maken of om te wassen, is het altijd even een punt waar je die spons laat. Als je ‘m ergens neerlegt droogt het niet goed, en een spons ophangen is nou ook niet bepaald ideaal – hoe hang je een spons überhaupt op? Bovendien gaat een spons schimmelen als het niet goed droogt. Er bestaat een slim maniertje om sponsjes te drogen!

 

Een spons droog je heel gemakkelijk door een clip of klem te gebruiken om zo de spons rechtop te zetten. Op die manier droogt de spons goed en snel, en daarnaast gaat de spons zo langer mee! Om bacteriegroei tegen te gaan, is het belangrijk dat sponzen (en vaatdoekjes trouwens ook) na gebruik goed drogen.

Een spons schoonmaken doe je zo

Verder nog een tip om sponzen goed schoon te krijgen: leg een vieze spons na gebruik drie minuten in heet sodawater en daarna uitspoelen met koud water. De spons is weer als nieuw! De spons schoonmaken met natuurazijn is ook een goede manier om de spons te reinigen, vanwege de natuurlijke desinfecterende werking ervan. Je kunt dan (meerdere) sponzen (en vaatdoeken) in een spoelbak met kokend water leggen en hier drie eetlepels natuurazijn aan toevoegen. Laat de sponzen / vaatdoeken hier minstens een kwartier in weken. Spoel ze daarna goed uit onder stromend water, wring ze uit en laat het drogen op het zojuist beschreven maniertje. Zo houd je je sponzen optimaal!

 

Ook interessant