Handige tips om je sleutels uit elkaar te houden

Ik heb een aardige sleutelbos verzameld. Ik heb sleutels van onze voordeur, de portiek en de kelder. Maar ik heb ook nog huissleutels van mijn ouders en schoonouders. Door deze flinke bos komt het regelmatig voor dat ik met een verkeerde sleutel mijn voordeur probeer open te maken. Soms sta ik zelfs stampvoetend voor de deur omdat ik er van overtuigd ben dat ik de goede sleutel in mijn hand heb. Wat ik niet wist is dat er verschillende, makkelijke, manieren zijn om je sleutels uit elkaar te houden!

Tip 1. Bij de Action, Wibra of Zeeman zijn gekleurde ‘kopkanten’ te koop. Deze schuif je over je sleutels heen en dan vergis je je nooit meer! Een nadeel van deze ‘kopkanten’ of sleutelkapjes is dat ze niet op alle sleutels passen.

Tip 2. Je kunt er ook voor kiezen om van een stel waterballonnen het tuitje eraf te knippen. Vervolgens trek je de ballon over de sleutel heen. Zo heb je een eigen sleutelkapje gemaakt!

Tip 3. Een vele leukere en goedkopere oplossing is door je sleutels te gaan lakken met nagellak. Maak van te voren je sleutels even schoon met nagellak remover. Zo zijn de sleutels helemaal vet en vuil vrij. Leg dan even een papiertje onder je sleutels, voor het geval je uitschiet. En lakken maar! Vergeet niet dat de sleutels even moeten drogen, anders blijven ze aan elkaar plakken.

Heb jij één van deze tips toegepast? Of heb je een andere manier om je sleutels uit elkaar te houden? Laat het ons weten!