zwarte kranen schoonmaken

Schoonmaken van kranen

De wekelijkse schoonmaak van de badkamer is bij niemand echt geliefd. Toch is de schoonmaak goed voor het behoud van je sanitair. Daarnaast zorgt een schoongemaakte badkamer ook voor een nette uitstraling. 

Schoonmaak tips voor kranen

In veel badkamers zien we de laatste tijd een minimalistische stijl met onder andere zwarte kranen. Deze hebben een ander onderhoud nodig dan de standaard badkamerkranen. Daarom vertellen we je in dit artikel hoe je de zwarte kranen het best schoonmaakt en mooi houdt. Veel mensen maken zich bij zwarte kranen zorgen over de kalkaanslag. Logisch, want het is zonde als je kalkaanslag op je kranen ziet. Wil je kalkaanslag voorkomen? Volg dan onderstaande tips op!

Tips voor het schoonmaken van zwarte kranen

Tip 1

Gebruik enkel een zacht reinigingsmiddel, zoals groene zeep. Spoel na de reiniging je producten goed af, zodat er geen reinigingsmiddel achterblijft.

Tip 2

Schoongemaakt? Droog de kraan of doucheset af met een zachte doek. Hiermee houd je de producten langer vrij van kalkaanslag. Dit raden we ook aan als je onder de douche vandaan komt en de douchekop nat is. Hiervoor kun je dan de handdoek gebruiken waarmee je jezelf hebt afgedroogd. Dan hoef je niet meerdere handdoeken uit de kast te halen.

Tip 3

Volg je bovenstaande tips op, maar krijg je toch last van kalkaanslag? Erg vervelend, maar alsnog eenvoudig op te lossen. Reinig de kraan met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Gebruik geen reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur, chloor of een ander schadelijk, agressief zuur bevat. Dit geldt ook voor fosforzuurhoudende (professionele) reinigingsmiddelen.

Tip 4

Gebruik geen schuursponsjes, schuurmiddelen of microvezeldoeken. Daarmee kun je krassen op je producten krijgen.

Tip 5

Heb je toch op een andere manier krasjes op je zwarte keukenkranen gekregen? Je hebt vast wel een zwarte permanente stift in huis! Gebruik deze stift om de krasjes wat weg te werken en het minder zichtbaar te maken. Dat is een voordeel van zwarte kranen!

Tip 6

Met de wekelijkse schoonmaak zit het vast wel goed. Maar doe jij ook wel eens een grote schoonmaak? Veel mensen krijgen schoonmaakkriebels in het voor- en najaar, wat resulteert in een voorjaarsschoonmaak of najaarsschoonmaak. Gebruik deze schoonmaak om de laatjes en kastjes schoon te maken. Ook hier komt stof! Als je dit schoonmaakt, blijft het ronddwalen, waardoor je nét na je schoonmaak weer stof vindt. Het is daarom belangrijk om een keer per jaar even álles leeg te halen en schoon te maken, zodat je er weer even tegenaan kan.

Een goede badkamer schoonmaak zorgt ervoor dat je badkamer er fris uit ziet. Daarnaast creëer je die nette, minimalistische uitstraling in je badkamer die op dit moment zo populair is. Succes met de schoonmaak van je zwarte kranen! Leuk werk is het niet, maar als je kraan bent, zul je trots zijn!

Ook interessant

Één gedachte over “Schoonmaken van kranen

  1. Ik gebruik Ranex Rustbuster. Je zet het op de kalkaanslag en met een paar seconden is de kalk opgelost. Dan nog even afnemen met een vochtige doek.

Comments are closed.