zwarte kranen schoonmaken

Kraan schoonmaken en ontkalken doe je zo!

Kraan schoonmaken: heb jij dat onlangs nog gedaan? De wekelijkse schoonmaak van de badkamer is bij niemand echt geliefd. Toch is de schoonmaak goed voor het behoud van je sanitair. Daarnaast zorgt een schoongemaakte badkamer ook voor een nette uitstraling. Lees hoe je gemakkelijk je kranen blinkend schoon maakt met onze tips.

Kraan schoonmaken

Je huis zit vol met kranen: in de douche, in de wasbak bij je toilet en in je keuken. Die kraan komt niet alleen onder onvermijdelijke vingerafdrukken te zitten, maar je hebt een groter probleem: kalk. Gebeurt bij iedereen, want ons kraanwater bevat nou eenmaal kalk. Maar het kan er wel slordig uit gaan zien. In elk geval verdient het niet de schoonheidsprijs. Tijd voor je kranen schoonmaken dus. Of je nu een klassieke RVS kraan of een moderne zwarte kraan hebt, schoonmaken pak je ongeveer hetzelfde aan. Wij hebben een aantal tips verzameld waarmee jij gemakkelijk kalk verwijderd van je kraan en ze binnen no time hebt schoongemaakt.

Tips voor je kraan schoonmaken en ontkalken

Met onze tips voor het schoonmaken van je kraan heb je zo weer blinkende kranen:

Tip 1: Kraan schoonmaken met groene zeep

Gebruik enkel een zacht reinigingsmiddel, zoals groene zeep. Spoel na de reiniging je producten goed af, zodat er geen reinigingsmiddel achterblijft.

Tip 2: Kalk verwijderen van kraan met een zachte doek

Schoongemaakt? Droog de kraan of doucheset af met een zachte doek. Hiermee houd je de producten langer vrij van kalkaanslag. Dit raden we ook aan als je onder de douche vandaan komt en de douchekop nat is. Hiervoor kun je dan de handdoek gebruiken waarmee je jezelf hebt afgedroogd. Dan hoef je niet meerdere handdoeken uit de kast te halen.

Tip 3: Kraan ontkalken met citroenzuur

Volg je bovenstaande tips op, maar krijg je toch last van kalkaanslag? Erg vervelend, maar alsnog eenvoudig op te lossen. Reinig de kraan met een zacht reinigingsmiddel op basis van citroenzuur. Gebruik geen reinigingsmiddel dat zoutzuur, azijnzuur, chloor of een ander schadelijk, agressief zuur bevat. Dit geldt ook voor fosforzuurhoudende (professionele) reinigingsmiddelen.

Tip 4: Kraan poetsen met de juiste middelen

Gebruik geen schuursponsjes, schuurmiddelen of microvezeldoeken. Daarmee kun je krassen op je producten krijgen.

Tip 5: Krasjes op zwarte keukenkraan

Heb je toch op een andere manier krasjes op je zwarte keukenkranen gekregen? Je hebt vast wel een zwarte permanente stift in huis! Gebruik deze stift om de krasjes wat weg te werken en het minder zichtbaar te maken. Dat is een voordeel van zwarte kranen!

Tip 6: Tijd voor de grote schoonmaak

Met de wekelijkse schoonmaak zit het vast wel goed. Maar doe jij ook wel eens een grote schoonmaak? Veel mensen krijgen schoonmaakkriebels in het voor- en najaar, wat resulteert in een voorjaarsschoonmaak of najaarsschoonmaak. Gebruik deze schoonmaak om de laatjes en kastjes schoon te maken. Ook hier komt stof! Als je dit schoonmaakt, blijft het ronddwalen, waardoor je nét na je schoonmaak weer stof vindt. Het is daarom belangrijk om een keer per jaar even álles leeg te halen en schoon te maken, zodat je er weer even tegenaan kan. Geen tijd? Schakel dan een schoonmaakster in. Zij neemt niet alleen de grote schoonmaak uit handen, maar ook je wekelijkse klussen. Zo hou jij meer tijd over voor belangrijkere dingen. Schrijf je nu in en wij gaan direct op zoek naar een schoonmaakster doe voldoet aan jouw wensen en eisen.

Één gedachte over “Kraan schoonmaken en ontkalken doe je zo!

  1. Ik gebruik Ranex Rustbuster. Je zet het op de kalkaanslag en met een paar seconden is de kalk opgelost. Dan nog even afnemen met een vochtige doek.

Comments are closed.