schoonmaaktips voor kattenliefhebbers

Schoonmaaktips voor kattenliefhebbers

Iedereen met katten zal het herkennen: jouw huis is een stuk sneller toe aan een schoonmaakronde. Je bent natuurlijk gek op jouw kat, dus die extra schoonmaakronde doe je met alle liefde. Om alles nog iets eenvoudiger en makkelijker te maken, hebben wij een paar handige schoonmaaktips voor een huis met katten!

1. Kat zindelijk maken

Niets is vervelender dan een kat die de kattenbak niet gebruikt. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om ervoor te zorgen dat jouw kat de kattenbak gaat gebruiken. Gebruik eens bleek om de kattenbak te reinigen. Katten hebben namelijk de neiging om hun behoefte over de geur van bleek te doen. Boen wel even goed na met heet water om te voorkomen dat er veel bleek in de kattenbak blijft zitten. Met deze schoonmaaktip vang je eigenlijk twee vliegen in één klap. Je maakt de kattenbak goed schoon én maakt de kat goed zindelijk.

2. Kattenbak schoonmaken

Zo nu en dan heeft de kattenbak een flinke schoonmaakbeurt nodig. Allereerst vervang je de kattenbakvulling. Hoe vaak je dit doet is afhankelijk van het soort kattenbakvulling dat je gebruikt. Verder schep je minstens een keer per dag de uitwerpselen uit de kattenbak. Wel zo prettig voor jouw pluizige vriendje. Nadat je alle vulling hebt vervangen, maak je de binnenkant schoon met een sopje van allesreiniger of afwasmiddel. Je kunt best schoonmaakmiddelen gebruiken, maar boen wel altijd goed na met heet water. Dat is een stuk prettiger voor de kat. Om de kattenbak langer geurloos te houden, kun je baking soda op de bodem strooien.

3. Kattenharen verwijderen

Niets ontkomt aan rond dwarrelende haren van jouw kat. Wordt het warmer buiten? Nieuwe vacht. Wordt het koud? Ook een nieuwe vacht. En dat dan een paar keer per jaar. De uitgevallen haren komen overal terecht, maar vaak lijken jouw bed en bank een complete kat verzameld te hebben. Je kunt de haren natuurlijk verwijderen door eens goed te stofzuigen met een speciaal opzetstuk. Er zijn echter ook andere oplossingen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Zo kun je kattenharen verwijderen met een kledingroller, een kledingborstel of duct tape. Maar wist je dat kattenharen ook perfect te verwijderen zijn met een schoonmaakhandschoen? Doordat die zo stroef is, veeg je eenvoudig alle haren van de bank! Stofzuiger door het huis en jouw schoonmaakronde zit er alweer bijna op.

Met deze drie tips wordt jouw schoonmaakronde een stuk gemakkelijker. Wil je graag nóg meer tijd overhouden om te genieten van jouw kat? Schrijf je dan vandaag nog in voor een schoonmaakster die jouw huis schoon houdt!