schoonmaakmuziek

Schoonmaakmuziek

Bijna iedereen doet het wel eens. Terwijl de muziek heel hard aan staat, het huis stofzuigen. En dan vooral lekker hard meezingen omdat je denkt dat je alleen thuis bent. Als je dit nog nooit gedaan hebt, raad ik je toch aan om het een keer te proberen. Het werkt heel bevrijdend. Speciaal voor jullie heb ik mijn favoriete schoonmaakmuziek op een rijtje gezet. Deze vind je onderaan op deze pagina.

Schoonmaken op muziek

We hebben het voorbeeld al gekregen van Sneeuwwitje in de Disneyfilms. Zij zong tijdens het schoonmaken het lied: ‘Dit werk is als je vrolijk bent een fluitje van een cent!’
Je wist vast wel dat schoonmaken op muziek het schoonmaakwerk een stuk leuker maakt. Je wordt er tijdens de vervelende klusjes een stuk positiever van. Daarnaast is schoonmaken op muziek ook nog eens heel productief. Wanneer je uptempo muziek op zet, ga je sneller werken. Zo is het schoonmaakwerk ook nog eens sneller klaar. En met een leuke lijst van schoonmaakmuziek is de kans groot dat je extra schoonmaak klusjes gaat doen, zodat je alle nummers gehoord hebt.
Veel mensen maken van de muziek nog meer gebruik. Terwijl ze een dweil in handen hebben swingen ze de kamer door. Al dansend wordt het hele huis schoon. Goed voor je humeur, het werktempo en voor je conditie dus!

De beste schoonmaakmuziek

Zoals beloofd, heb ik hieronder een lijstje gemaakt met nummers waar ik al swingend het huis op schoonmaak. Je kunt ook altijd op YouTube een afspeellijst zoeken die speciaal op schoonmaken is gericht. Ook dan krijg je de meest productieve nummers.

Christina Aguilera – Carwash
Robin Thicke – Blurred Lines
ABBA – Super Trouper
Manu Chao – Me Gustas Tú
Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go
Madonna – Material Girl
Nielson – Sexy Als Ik Dans
Outkast – Hey Ya
Pitbull – Fireball
Chris Brown – Yeah 3x
Eva Simons – Policeman
Partysquad – Dansplaat
Rihanna – Don’t Stop the Music