Hoe schoon is jouw studentenhuis?

Begin jij met een nieuwe studie en ga je voor het eerst op kamers? Super gaaf! Maar waarschijnlijk zul je dan wel moeten wennen aan het echte studentenleven. Het leven waar feesten, uitgaan en genieten toch wel heel erg belangrijk is. Soms lijkt het wel belangrijker dan studeren, schoonmaken, gezond eten en sporten. Helaas is dat niet helemaal waar.

Het schoonmaken van je kamertje en misschien ook wel jullie hele studentenhuis hoort er (helaas) ook bij. Ik weet nog goed, ons huis was absoluut niet de smerigste van alle studentenhuizen. Maar ik zou er nu toch niet meer kunnen wonen. Schoonmaakschema’s werden braaf gemaakt en in de eerste weken ook perfect nageleefd, maar in tentamenperiodes en in de vakanties schoot het er toch weer bij in. Wat resulteerde in steeds meer achterstallig schoonmaakwerk en uiteindelijk één grote schoonmaakdag. Zodat we weer een tijdje vooruit konden.

Gelukkig viel ons studentenhuis in het niet bij het goorste studentenhuis ter wereld. In Macedonië staat een studentencomplex dat te vies voor woorden is! Muren brokkelen af, overal zit schimmel en in je eten vind je beestjes. Gatsie!

Ben jij een van de weinige studenten die wel geld overheeft? Dan kun je natuurlijk een schoonmaakster inschakelen. Dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten, voor €13,50 per uur gaat er al een schoonmaakster bij jullie in huis aan de slag. Stel: je woont met 4 mensen in huis en je schakelt 2 keer per maand een schoonmaakster in voor 2 uurtjes. Dan betaal je dus per persoon maar €13,50 per maand. Niet veel he! En dan mag je ook nog genieten van een schoon huis! Heerlijk toch!

Is het bij jou eerder andersom? Is je kamer wel schoon en heb je daar geen schoonmaakster voor nodig, maar kun je wel extra geld gebruiken? Dan kun je natuurlijk ook als student-schoonmaakster aan de slag! Lekker een centje bijverdienen voor leuke dingen!

Ook interessant