5 Tips voor ramen lappen met glanzend resultaat

Het mooie weer is in aantocht,  en dat betekent maar één ding: ramen lappen! Waarschijnlijk is daar afgelopen winter niet veel van terecht gekomen. Buiten was het te koud om de ramen te zemen en waarom zou je de binnenkant schoon maken als de buitenkant vies is? Nu is kou niet langer een excuus… en wordt het tijd voor perfect schone ramen! In dit blog geven wij jou vijf tips om goed, eenvoudig en snel de ramen te lappen. Lees snel verder!

1. Verwijder eerst het ergste vuil aan de buitenkant

Voordat je begint met het echte werk, doe je er goed aan om zand en vogelpoep te verwijderen. Je wilt immers geen krassen op je ramen door bijvoorbeeld zandkorrels. Zand kun je weghalen met een zachte borstel. Let er op dat je dit wel voorzichtig doet. Vogelpoep kun je verwijderen met tandpasta en een doek, maar wees ook hier voorzichtig om krassen te voorkomen. Wees slim en maak met de zachte borstel direct de kozijnen en vensterbanken schoon. Dit bespaart je een vieze zeem.

2. Werk van beneden naar boven en van links naar rechts

Door binnen en buiten een andere richting aan te houden, kun je, eventuele, strepen direct zien. Op deze manier kun je dus heel simpel ontdekken of de streep aan de binnen- of buitenkant en zie je dus direct waar het mis gaat! Bovendien is het verstandig om van beneden naar boven te lappen om lekken te voorkomen. Lekvlekken kun je voorkomen door de ramen niet te nat te maken. Let wel op dat de ramen ook niet te droog zijn, ook dat veroorzaakt strepen. Deze tips komen rechtstreeks van de glazenwasser.

3. Gebruik krantenpapier om strepen te verwijderen

Toch strepen op het raam? Gebruik dan krantenpapier direct na het lappen om de strepen te verwijderen. Zo hoef je niet nog een keer hetzelfde raam te lappen, dat scheelt tijd! De zijkanten van de ramen, vlakbij het kozijn, krijg je waarschijnlijk nooit perfect droog met de trekker. Ook hiervoor kun je krantenpapier gebruiken, maar een droge (schone) theedoek werkt ook heel goed.

4. Maak een sopje met afwasmiddel

Heb je geen zin in een vervelende ammoniaklucht, maar wil je wel de ontvettende werking van ammoniak? Geen probleem! Gebruik simpelweg een sopje van allesreiniger en afwasmiddel. Afwasmiddel ontvet goed en ruikt ook nog eens lekker fris! Kortom: dezelfde voordelen als ammoniak, maar dan met een fris geurtje. Zowel voor binnen als buiten is dit een stuk prettiger dan ammoniak. Sommige mensen gebruiken spiritus voor het lappen van de ramen. Doe dit niet! Spiritus laat na verloop van tijd een blauwe waas achter die lastig te verwijderen is.

5. Gebruik een microvezeldoek voor de finishing touch

Ben je klaar met de ramen zelf? Pak er even een microvezeldoek bij om de kozijnen perfect schoon te maken. Het ergste vuil heb je al verwijderd met een borstel, maar minder heftige vlekken kun je het beste verwijderen met een vochtige microvezeldoek. Ook de vensterbanken aan de binnenkant zijn heel goed schoon te maken met zo’n vochtige doek. Een microvezeldoek maakt jouw vensterbank zowel hygiënisch schoon als stofvrij. Win-win dus!

Heb je al zin om de ramen te lappen? Kies een mooie dag uit en maak jouw ramen stralend schoon! Heb je er toch niet zo’n zin in? Via ons regel je eenvoudig en snel een huishoudelijke hulp die de ramen voor jou lapt!

Ook interessant

3 gedachtes over “5 Tips voor ramen lappen met glanzend resultaat

  1. Ik gebruik altijd een druppel dreft en een ui in 4 stukken, nooit geen strepen op de ramen. En met een theedoek doe ik ze dan na. Een krant heeft na mijn idee wel strepen ivm de inkt .
    Groet Jan

Comments are closed.