Eigenschappen schoonmaakhulp

Stappenplan voor je ramen lappen, boordevol slimme tips

Ramen wassen kan een erg vervelend karweitje zijn. Al helemaal wanneer je ramen hebt die groter zijn dan jijzelf bent. En nu de lente toch wel echt voor de deur staat, wil je natuurlijk wel naar buiten kunnen kijken. Met dit stappenplan is streeploos de ramen lappen zo gepiept.

Hoe kun je het beste ramen wassen?

Om zo efficiënt en streeploos mogelijk ramen te zemen heb je de volgende dingen nodig:

  • Afwasmiddel;
  • Spons;
  • Microvezeldoek;
  • Raamtrekker;
  • Zeem;
  • Ui.

Een ui? Je leest het niet verkeerd. Een trucje die onze grootmoeders al gebruikten om streeploos ramen te zemen.

Ramen lappen stap 1: Ramen wassen

Maak een sopje met heet water en wat afwasmiddel. Doe hier ook een half gepelde ui bij in om strepen op de ramen te voorkomen. Sop de ramen met dit mengsel in en gebruik de spons om de ramen te wassen. Het ergste vuil haal je hier gemakkelijk mee weg. Maak vervolgens een nieuw sopje met dezelfde ingrediënten en sop de ramen opnieuw voor het beste resultaat.

Ramen lappen stap 2: Trekker

Gebruik de raamtrekker om de ramen af te nemen. Trek daarbij banen van boven naar beneden. Laat de banen ook overlappen om strepen te voorkomen. Zorg ervoor dat je niet halverwege het raam stopt, want ook dan krijg je strepen.

Stap 3: Streeploos ramen zemen

Maak de raamtrekker tussendoor steeds goed schoon met een vochtige zeem. Wanneer je dit vergeet te doen, of helemaal niet doet, kun je alsnog strepen krijgen op de ramen. Trek een baan, maak de trekker schoon en trek vervolgens weer een baan. Houd dit vol totdat je het gehele raam hebt gehad.

Ramen wassen stap 4: Kozijnen schoonmaken

Maak tenslotte de kozijnen schoon en stofvrij met een vochtige microvezeldoek. Is al het vuil nu weg? Dan ben jij klaar met het lappen van jouw ramen!

Extra tips voor het ramen zemen

Onderstaande tips komen rechtstreeks van de glazenwasser!

  • Last van vogelpoep op het raam? Tandpasta en een oude tandenborstel kunnen jou hierbij heel goed helpen!
  • Toch nog strepen op het raam? Veeg met een prop krantenpapier over jouw raam totdat alle strepen zijn verdwenen.
  • In plaats van afwasmiddel of een ui kun je er ook voor kiezen om gewone shampoo aan het water toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de ramen weer glanzend schoon worden.

Ramen wassen is één van die taken die veel te lang blijft liggen, omdat je al veel te veel te doen hebt. Herkenbaar? Neem dan een schoonmaakster in huis. Zij neemt al deze taken voor je over, zodat jij opeens enorm veel tijd overhoudt. Onze schoonmaaksters zijn betrouwbaar en efficiënt. Wij hanteren geen wachttijden: vaak heb je binnen 3 dagen al een match! Schrijf je nu in, dan gaan wij direct voor je op zoek.

Ook interessant

Één gedachte over “Stappenplan voor je ramen lappen, boordevol slimme tips

  1. De tip met de ui heb ik nog nooit gehoord! Strepen op de ramen is lastig te voorkomen, misschien lukt het met deze tip.

Comments are closed.