Ramen lappen

Over het algemeen worden ramen in huis gebruikt om daglicht binnen te krijgen én om naar buiten te kijken. Want, wie is er nou niet nieuwsgierig naar wat er zich buiten allemaal afspeelt?

 

Om goed naar buiten te kunnen kijken, moeten je ramen natuurlijk wel goed schoon zijn. Zeker als het zonnetje op je ramen gaat schijnen, dan vallen alle strepen en vlekken nog beter op!

Ik zocht een aantal tips voor je op waardoor ramen lappen nog makkelijker wordt.

Ik doe het tegenwoordig met een set speciale doekjes. Twee stuks, de ene is voor nat gebruik, de andere is om na te drogen. De doek die nat mag worden, doop ik in een emmer met warm water en een paar druppeltjes afwasmiddel. Met deze doek sop ik de ramen in, met de tweede doek (de droge) maak ik de ramen weer helemaal schoon. Bij mij werken deze doekjes super!

Mocht ik na het gebruiken van deze doekjes nog een paar strepen op de ramen zien dan maak ik vaak gebruik van een oude krant. Van deze krant maak ik een prop, waarna ik met de prop over de ruiten ga. Schijnbaar verdwijnen de strepen op mijn ramen door de inkt van de krant.

 

Na het schoonmaken van de ramen kun je dan weer heerlijk naar buiten kijken! Genieten van het mooie uitzicht, stiekem bekijken wat de buren buiten allemaal uitspoken en weliswaar achter het glas genieten van het mooie weer.

Mijn methode om de ramen te lappen is niet de enige manier. Zo kun je ook gebruik maken van speciale reinigingsmachines, water met daarin een gepelde ui, een sopje van soda, azijn, ammonia en water of een sopje van glansspoelmiddel voor de vaatwasser.

Aanslag op de ramen verwijder je met spiritus en keukenrol, en vliegenpoep verwijder je makkelijk met koude thee!

Heb jij nog tips voor het lappen van de ramen?

Ook interessant