professionele schoonmaak

5x waarom professionele schoonmaaksters zo goed zijn

Hoe kan het toch dat professionele schoonmaaksters altijd een keer zo snel schoonmaken als wij? Dat is wat we ons al een tijd afvroegen. Tijd dus om op zoek te gaan naar antwoorden. De professionele schoonmaak werkt vaak heel anders dan jij thuis zou doen, maar waarom zou je thuis niet net zo efficiënt willen werken? Jij wil toch ook zo snel mogelijk en zo goed mogelijk schoonmaken?

1. Professioneel schoonmaken met een staalspons

Een staalspons, is dat nu wel zo’n goed idee om mee schoon te maken? Zeker wel! Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken voor lastige vlekken in de douchecabine. Voor het schoonmaken van de badkamer kun je het beste een extra fijn staalsponsje gebruiken. Dan weet je zeker dat je niets beschadigt en je bent verzekerd van een glanzend schone badkamer. Voor zere vingers hoef je niet bang te zijn, want er worden tegenwoordig staalsponjes met vingerbescherming verkocht. Een staalspons mag echt niet in jouw schoonmaakkast ontbreken.

2. Professionele schoonmaakster kunnen niet zonder azijn

Witte azijn om precies te zijn. Dit zure goedje zorgt ervoor dat kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon. De douchekop leg je dus simpelweg in een bakje azijn, je hoeft alleen nog maar te wachten tot de azijn zijn werk heeft gedaan. Ook voor kalkaanslag op kranen en in de wastafel is witte azijn een wondermiddel. Leg een stuk keukenpapier op de kraan en wacht een kwartiertje af. Hierna kun je de kraan afnemen met een vochtige doek. Alles is weer blinkend schoon en kalkvrij. Voor oppervlakken waar een doordrenkt doekje onhandig is, kun je een spuitflacon gevuld met witte azijn gebruiken.

3. Olijfolie als wondermiddel

Heb jij ook altijd zoveel moeite met het schoonmaken van RVS? Probeer eens een drupje olijfolie! Met wat olijfolie op een stukje keukenpapier verwijder je moeiteloos vlekken van RVS. Bovendien zorg je op deze manier dat nieuwe vlekken zich niet meer goed kunnen hechten, dus je hebt dubbel voordeel door olijfolie te gebruiken. Professionele schoonmaaksters zijn hier fan van, omdat het veel tijd bespaart. Ze hoeven niet meer lang te boenen op een RVS oppervlak, maar zijn de volgende keer ook veel sneller klaar.

4. De was doen als een echte pro

Een huishoudelijke taak waar geen eind aan komt: de was. Juist met dit soort taken is het fijn om het jezelf eenvoudiger te maken met professionele schoonmaak tips. Iedereen heeft wel eens kleding, voornamelijk sportkleding, die na verloop van tijd niet meer fris wordt. De zweetgeur kan na een tijdje blijven hangen en dat is natuurlijk niet zo lekker. Meestal eindigt deze kleding in de prullenbak, maar dat is zonde en onnodig! De zweetgeur wordt veroorzaakt door bacteriën en die kunnen verwijderd worden. Leg de kleding een nacht in de vriezer (in een plastic zak, je wilt je sportkleding niet naast het eten hebben zonder zak om de kleding). De vrieskou doodt de bacterien die de zweetgeur veroorzaken, waardoor jouw sportkleding weer fris zal ruiken.

5. Professioneel schoonmaken met maizena

Ramen lappen kan een grote ergernis zijn. Er gaat eigenlijk altijd wel iets mis. Binnen een dag weer vieze ramen, een druppel vanaf het kozijn die alsnog naar beneden druipt of strepen op de ramen. Stuk voor stuk ontzettend irritant. Helaas kunnen we niet alle problemen rondom ramen lappen oplossen, maar we hebben wel de perfecte tip voor streeploos schone ramen. Met een sopje van water, een scheutje witte azijn en een theelepel maizena worden jouw ramen streeploos schoon.

Handig hè, deze professionele schoonmaak tips? Door deze tips te gebruiken, zal je zien dat jouw huis schoner wordt dan je gewend was. Wil je het onderste uit de kan halen? Neem dan een professionele schoonmaakster in dienst, die weet precies hoe het huis schoongemaakt moet worden. Kun jij ondertussen lekker een boek lezen 😉

3 gedachtes over “5x waarom professionele schoonmaaksters zo goed zijn

Comments are closed.