plafond schoonmaken

Het plafond schoonmaken doe je zo

Het plafond reinigen is iets wat er vaak een beetje bij in schiet. Je gaat vast af en toe met een plumeau langs de randen en over de hanglamp, maar het plafond schoonmaken gebeurt niet zo vaak. Daardoor lijkt het vaak alsof je het plafond moet herstellen omdat een snelle schoonmaakbeurt niet meer werkt. Dit valt gelukkig meestal mee, dus lees snel verder hoe je het beste een plafond kunt reinigen!

Plafond schoonmaken vs. plafond repareren

In veel gevallen lijkt het onmogelijk om het plafond weer mooi schoon te maken en denk je al aan een reparatie van het plafond en een compleet nieuwe laag verf. Dit is echter lang niet altijd nodig, het plafond reinigen is eenvoudiger dan je denkt. Met de volgende tips is jouw plafond binnen mum van tijd weer vlekvrij:

  • Begin altijd met het plafond schoonmaken met een plumeau, ragebol of stofzuiger. Zo haal je al het stof en vuil al van het plafond. Bij een glad plafond werkt een plumeau prettig, maar bij een gespact plafond kun je beter de ragebol of de stofzuiger gebruiken. Met een stofzuiger moet je wel voorzichtig zijn trouwens, je kunt zomaar het plafond beschadigen.
  • Met een sopje van lauwwarm water kun je al veel vlekken op het plafond reinigen. Probeer wel te blijven deppen en niet teveel te wrijven, zodat je zeker weet dat je de vlek niet groter maakt. Te hard wrijven kan er bovendien voor zorgen dat je de verflaag beschadigd. Nadat je de vlekken met een spons en lauwwarm water hebt behandeld, kun je voorzichtig het plafond droog wrijven met een droge doek en vervolgens alles laten drogen.
  • Schimmel- en weerplekken op het plafond schoonmaken klinkt als een ingewikkelde klus, maar in de praktijk valt het mee. Maak een sopje van een scheutje bleek en water, hier dep je de vlekken mee weg. Bij dit soort vlekken is het wel goed om te weten wat de oorzaak is. Vlekken verwijderen kan in de meeste gevallen wel, maar vlekken voorkomen is natuurlijk nog veel beter.

Tips voor plafond reinigen

Lukt het met bovenstaande tips niet om het plafond te reinigen? Bloedvlekken van muggen en andere insecten zijn lastig te verwijderen van het plafond. Bloedvlekken van het plafond verwijderen kun je doen met een mengsel van koud water en aspirine. Dep voorzichtig met een doekje op de vlek en laat het drogen. Als de vlek te oud is, werkt deze tip niet altijd. In dit geval kun je het plafond herstellen met wit stoepkrijt of aanstippen met verf. Dit is beter dan het complete plafond repareren met een nieuwe verflaag!

Zo’n plafond schoonmaken is dus best goed te doen, maar het kan nog eenvoudiger. Hoe zou je het vinden als jouw plafond werd schoongemaakt? Een schoonmaakster maakt natuurlijk niet alleen het plafond schoon, maar neemt direct de rest van de schoonmaakronde voor haar rekening. Klinkt ideaal toch? Schrijf je vandaag nog in en doe een aanvraag!

Ook interessant

3 gedachtes over “Het plafond schoonmaken doe je zo

Comments are closed.