Plafond schoonmaken

Het plafond schoonmaken doe je zo

De meeste mensen kiezen voor een wit plafond. Erg mooi, maar het heeft ook een nadeel. Op een witte achtergrond kun je elk vlekje zien zitten. En het plafond is nu niet iets waar je erg gemakkelijk bij kan met een poetsdoek. Dan kun je ervoor kiezen om meteen het hele plafond opnieuw te witten, maar een schoonmaakbeurt kan ook wonderen doen. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Let op! De tips die ik je geef, geven geen 100% zekerheid. Het kan zijn dat de verf aangetast wordt en dat je alsnog moet gaan witten.

Plafond schoonmaken: een stappenplan

Voordat je begint met de schoonmaak van jouw plafond, is het belangrijk om alle kwetsbare meubels en vloerbedekking af te dekken. Zo voorkom je dat het vuil of het water op jouw meubilair terecht komt.
Wanneer het plafond slechts een klein beetje vies is, kun je met lauwwarm water en wat soda dit heel gemakkelijk schoonmaken. Voor het beste resultaat gebruik je een natuurspons. Het is erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat de spons niet drijfnat wordt. Wanneer dat wel het geval is, zal de verflaag losweken van het plafond.

Stap 1. Voordat je begint te poetsen met een natte doek, is het verstandig om met een stofzuiger of Swiffer het plafond te zuigen of te stoffen. Wanneer je dit met een stofzuiger doet is het erg belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Voordat je het weet heb je het plafond beschadigd. Een Swiffer is daarom een betere optie.

Stap 2. Doop de spons in het lauwwarme water en knijp hem goed uit. Dep de vieze vlekken af met de spons. Licht wrijven mag, maar wanneer je gaat boenen haal je de verflaag van het plafond. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Stap 3. Laat het plafond uit zichzelf opdrogen. Ga er tenslotte met een droge doek overheen om het laatste vuil weg te halen.
Het plafond ziet er weer uit alsof je hem pas gewit hebt!

Schimmel- of weerplekken

Schimmel- of weerplekken kun je eenvoudig verwijderen. Doe een scheutje bleekwater of chloorbleekmiddel in een emmer water. Dep de vlekken voorzichtig met een doek en laat het kort inweken. Spoel dit vervolgens na met koud water.

Tip: Sla niet zomaar muggen of insecten dood tegen het plafond. De bloedvlekken krijg je er bijna niet meer vanaf.

Het is erg belangrijk om het plafond niet te vaak schoon te maken. Je loopt er niet op, er valt geen stof op en je ziet ook geen handafdrukken. Een plafond hoef je daarom vrijwel nooit schoon te maken. Hoe vaker je het plafond schoonmaakt, hoe slechter de conditie van de verflaag. Daarnaast kijkt bezoek ook zelden naar het plafond. Je hoeft dus niet bang te zijn voor negatieve reacties.

Related Post

Geef een reactie