Plafond schoonmaken

Een plafond dat mooi wit is, hoort wit te blijven. Toch raakt dit na verloop van tijd vaak wel een beetje bevuild en worden er vlekken zichtbaar. Je wilt dit misschien wel schoonmaken, maar dat lijkt dan gelijk weer zo’n karwei, dat je dan wellicht steeds maar weer uitstelt. Dit is helemaal niet nodig, want met de goede middelen heb je je plafond zo weer stralend wit!

Om te beginnen heb je een emmer water nodig met een handvol sodakorrels erbij. Dit goed doorroeren, zodat de soda goed oplost. Met een dweil kun je dan het plafond schoonmaken. Maak de dweil nat in de emmer en wring hem goed uit, ga dan met de dweil over het plafond. De meeste viezigheid zal zo al verdwijnen.

In geval van hardnekkige vlekken kan het zijn dat de dweil niet alle vlekken weg zal nemen. Dit kan aangepakt worden met pure ammoniak of schoonmaakazijn. Doe een van de twee op een doekje (trek wel schoonmaakhandschoenen aan) en boen over de vlekken heen, die waarschijnlijk zullen verdwijnen of in ieder geval minder worden. Zorg wel voor een goede ventilatie in huis als je dit doet, want deze schoonmaakmiddelen zijn slecht voor de gezondheid.

Dit lijkt een aardig eenvoudige beschrijving, wat het ook is. Toch zal het voor sommige mensen lastig zijn dit uit te voeren, omdat je waarschijnlijk wel continu ergens op moet staan en met je arm naar het plafond moet reiken: dit kan lichamelijk zwaar zijn. Dit geldt natuurlijk voor meer huishoudelijke klussen. In dat geval kan het raadzaam zijn een schoonmaakster te nemen!

Ook interessant