Pannen schoonmaken – tips

Social Media

aangekoekte panNa het koken en nuttigen van een heerlijke maaltijd wil het nog wel eens voorkomen dat er zo’n akelig aangekoekte laag op de bodem van de pan blijft zitten. Met een hoop geschrob en geboen krijg je het vaak wel weg. Er zijn verschillende mogelijkheden, je pannen schoonmaken, zo doe je dat:

1. Ten eerste kun je de pan reinigen met Biotex. Vul de aangekoekte pan met water en Biotex, laat dit koken. Dit laten afkoelen en uitschrobben.
2. Ten tweede kun je soda, waspoeder of afwasmiddel gebruiken in plaats van Biotex. De pan vullen met water en soda (of waspoeder of afwasmiddel) en dit even laten koken. Dit op een laag vuurtje los laten weken.
3. Je kunt ook azijn gebruiken: dit even in laten trekken en het vuil weekt al binnen een paar minuten los. Dit kun je dan gemakkelijk uit de pan halen.

Antiaanbaklaag

Dan is er nog het fenomeen ‘antiaanbaklaag’: veel pannen hebben dit, wat het koken een stuk gemakkelijker maakt. Echter moet je dan wel opletten dat deze laag niet beschadigd raakt, anders wordt de pan weinig bruikbaar. Een pan afwassen met afwasmiddel beschadigt de antiaanbaklaag. Je kan zo’n pan dus beter schoonmaken met alleen heet water en een afwasborstel en dan drogen met keukenpapier. De vetlaag wordt zo verwijderd, maar de antiaanbaklaag blijft.

Wanneer het al zo ver is dat de antiaanbaklaag minder wordt, kun je een scheut keukenzout in de pan strooien en dit opwarmen. De pan afspoelen en de antiaanbaklaag is weer zo goed als hersteld!

Voor deze en meer tips, kijk op www.goedeschoonmaaktips.nl!

Gerelateerde Artikelen

Één gedachte over “Pannen schoonmaken – tips

  1. Pingback: Aangekoekte pan? Zo krijg je het schoon! - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

Geef een reactie

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code