muggen verjagen

5 tips om muggen te verdrijven

Aan het weer is het nog niet terug te zien, maar toch duurt het niet lang meer voordat de zomer haar intrede doet. De zomer neemt vaak de zon, barbecues en de leukste festivals met zich mee. Toch zit er ook een nadeel aan alles wat de zomer met zich mee brengt: muggen. Daarom geven wij je vast vijf tips waarmee muggen verdrijven erg gemakkelijk wordt!

1. Lokaliseer de broedplaats van de mug

Ga eens naar buiten en loop een rondje om je huis. Ga daarbij op zoek naar emmers water, de regenton en misschien wel een vijver. Muggen leggen namelijk hun eitjes in water. Iedere druppel water kan de broedplaats van een mug zijn of worden! Om te voorkomen dat de mug hier haar eitjes kan leggen, dien je ervoor te zorgen dat het water in de dakgoot weg kan stromen en dat de regenton is afgedekt met bijvoorbeeld gaas. Jouw anti muggen plan is nu al voor 80 tot 90% effectief!

2. Plaats horren en koop een klamboe

Zelfs wanneer je alle waterbronnen in jouw tuin en omgeving ontoegankelijk hebt gemaakt, wil dat niet zeggen dat jouw buren dat ook hebben gedaan. In plaats van deze muggen te verdrijven, kun je het beste ervoor zorgen dat die muggen jou ’s nachts niet kunnen steken of bij jou in de buurt kunnen komen. Om dat voor elkaar te krijgen, kun je horren plaatsen voor ramen en deuren. Daarnaast is het verstandig om een klamboe te kopen.

3. Maak gebruik van DEET of een ander anti muggen middel

Heb jij ondanks de bovenstaande tips nog steeds veel last van muggen? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van DEET. Het werkt zelfs buiten en ook als jij slaapt. Deet heeft echter ook een risicofactor. Overmatig gebruik kan zelfs erg slecht voor je zijn. Gebruik daarom nooit een middel met meer dan 50% DEET, of kies voor een ander anti muggen middel. Je kunt namelijk ook heel gemakkelijk zelf een anti muggen middel maken. Breng daarvoor twee kopjes water aan de kook en doe dit in een bakje. Doe er vervolgens blaadjes van rozemarijn, basilicum, kattenkruid of lavendelbloesem bij in. Je kunt dit bakje volledig in jouw slaapkamer zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om het in een plantenspuit te doen. Doe er eventueel een beetje alcohol bij voor het beste resultaat.

4. Citronella olie of kaarsen

Citronella olie en kaarsen zijn een erg ouderwetse, maar effectieve oplossing voor het muggen verdrijven. Met een paar druppels citronella olie op jouw huid, zorg je ervoor dat geen mug meer bij jou in de buurt wil komen. Hetzelfde geldt voor het aansteken van citronella kaarsen.

5. Koop een elektrische vliegenmepper

Voor momenten dat je niet hoeft te slapen, kan een elektrische vliegenmepper ook heel handig zijn voor het muggen verdrijven. Doordat er ruimte tussen de spiralen zit, is er amper verschuiving van lucht wanneer je met de elektrische vliegenmepper een mug probeert te vangen. De mug heeft dus pas laat door dat jij hem opjaagt!

Natuurlijk zijn er ook een heleboel andere manieren voor het muggen verdrijven te vinden op het internet. Vooral Pinterest laat veel goede en creatieve ideeën zien. Misschien heb jij wel een heel andere, maar ook super effectieve manier voor het verjagen van muggen. Houdt deze niet geheim en deel ze met ons! Voor nog meer handige tips om ongedierte te bestrijden, hebben wij een gratis e-book voor je!

Ook interessant