muggen verjagen

Muggen verjagen

Muggen verjagen is belangrijk als je slapeloze nachten wilt voorkomen. Met dit anti-muggen plan verjaag jij alle muggen in huis en voorkom je muggenbulten.

1. Muggen verjagen in hun broedplaats

Ga eens naar buiten en loop een rondje om je huis. Ga daarbij op zoek naar emmers water, de regenton en misschien wel een vijver. Muggen leggen namelijk hun eitjes in water. Iedere druppel water kan de broedplaats van een mug zijn of worden! Om te voorkomen dat de mug hier haar eitjes kan leggen, dien je ervoor te zorgen dat het water in de dakgoot weg kan stromen en dat de regenton is afgedekt met bijvoorbeeld gaas. Jouw anti muggen plan is nu al voor 80 tot 90% effectief!

2. Klamboes en horren om muggen te verjagen

Zelfs wanneer je alle waterbronnen in jouw tuin en omgeving ontoegankelijk hebt gemaakt, wil dat niet zeggen dat jouw buren dat ook hebben gedaan. In plaats van deze muggen we te jagen, kun je het beste ervoor zorgen dat die muggen jou ’s nachts niet kunnen steken of bij jou in de buurt kunnen komen. Om muggen te verjagen uit de slaapkamer, kun je horren plaatsen voor ramen en deuren. Daarnaast is het verstandig om een klamboe te kopen.

3. Muggen verjagen met anti muggen middelen

Muggen verjagen in je slaapkamer of buiten? Dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van anti muggen middelen met het chemische middel DEET. DEET heeft echter ook een risicofactor. Overmatig gebruik kan zelfs erg slecht voor je zijn. Gebruik daarom nooit een middel met meer dan 50% DEET, of kies voor een ander anti muggen middel. Je kunt namelijk ook heel gemakkelijk zelf een anti muggen middel maken. Zo doe je dat:

  1. Breng twee kopjes water aan de kook en doe dit in een bakje.
  2. Doe er vervolgens blaadjes van rozemarijn, basilicum, kattenkruid of lavendelbloesem bij in.
  3. Je kunt dit bakje volledig in jouw slaapkamer zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om het in een plantenspuit te doen.
  4. Doe er eventueel een beetje alcohol bij voor het beste resultaat.

4. Muggen verjagen buiten? Gebruik citronella

Citronella olie en kaarsen zijn een erg ouderwetse, maar effectieve oplossing voor het muggen verdrijven. Met een paar druppels citronella olie op jouw huid, zorg je ervoor dat geen mug meer bij jou in de buurt wil komen. Hetzelfde geldt voor het aansteken van citronella kaarsen.

5. Hoe verjaag je muggen? Elektrische vliegenmepper

Voor momenten dat je niet hoeft te slapen, kan een elektrische vliegenmepper ook heel handig zijn voor het muggen verdrijven. Doordat er ruimte tussen de spiralen zit, is er amper verschuiving van lucht wanneer je met de elektrische vliegenmepper een mug probeert te vangen. De mug heeft dus pas laat door dat jij hem opjaagt!

Voor nog meer handige tips om ongedierte te bestrijden, hebben wij een gratis e-book voor je. Download hem nu en geef ongedierte geen kans meer!