milieuvriendelijk onkruid verwijderen

Milieuvriendelijk onkruid verwijderen

Wil jij graag milieuvriendelijk onkruid verwijderen? Overal om me heen zie ik mensen die bezig zijn om de tuin helemaal klaar voor de zomer te maken en het onkruid te verwijderen. Maar met een grote tuin en veel tegeltjes ben je dagenlang bezig… Kan dat niet anders?

Onkruid in de tuin verwijderen

Natuurlijk kan dat anders! Er bestaan meerdere middelen om je tuin weer onkruidvrij te krijgen. De meest milieuvriendelijke manier is natuurlijk om zelf aan de slag te gaan. Je kunt altijd onkruid verwijderen door op de knieën met wat tuingereedschap aan de slag te gaan. Dat is wel effectief, maar ook ontzettend zwaar en snel werken is er niet bij op deze manier. Een borstel met staalharen zorgt er al voor dat je niet de hele tijd hoeft te bukken, maar het blijft lichamelijk zwaar werk. Bovendien ben je alsnog uren bezig in je tuin. In winkels worden vele middelen aangeprezen die jou moeten helpen om je tuin weer mooi te maken en om onkruid te verwijderen. Dit zijn vaak dure producten, die bovendien zelden milieuvriendelijk zijn.

Onkruid verwijderen met azijn

Een goede oplossing is het gebruik van azijn. Dit is een goedkope en milieuvriendelijke manier voor het verwijderen van onkruid. Daarnaast kan azijn ook helpen om de groene aanslag op je tegels te verwijderen. Maar hoe werkt het dan?

 1. Vul een plantenspuit met azijn (eventueel vermengd met water);
 2. Spuit de plekken met onkruid in, het onkruid gaat vanzelf dood;
 3. Giet een mengsel van water en azijn op de bestrating en schrob alles om groene aanslag te verwijderen;
 4. Laat drogen in de zon zodat het mengsel goed in kan trekken.

Wil je nog meer handige tips om jouw tuin helemaal in orde te maken? Download dan vandaag nog ons gratis e-book over tuinonderhoud en ontdek slimme manieren om jouw tuin te verzorgen!

Related Post

3 gedachtes over “Milieuvriendelijk onkruid verwijderen

 1. Pingback: Douchekop reinigen met azijn - Ikzoekeenschoonmaakster.nl

 2. Geachte schrijver van dit artikel,
  Helaas ben ik het totaal oneens met jouw zienswijze over de natuurlijke oplossing om azijn in te zetten als bestrijdingsmiddel tegen ongewenste kruiden/onkruid op bestrating. Azijn is, net als onkruidbestrijdingsmiddel, een chemisch middel omdat het azijn niet van nature voorkomt in de natuur Maar in een fabriek wordt geproduceerd d.m.v. een chemisch proces.
  De samenstelling van azijn is zodanig dat dit een dodelijk impact op het bodemleven heeft! Mocht je het onkruid al weg krijgen dan heb je zeker het bodemleven volledig vernietigt. Dit bodemleven is noodzakelijk voor alle functie van leven zoals zuurstof, voedsel en drinkwater.
  Een betere en natuurlijke oplossing is de bestrating te belopen waardoor de groei van onkruid niet zal plaats vinden omdat door schuring van zanddeeltjes en schoenen de kruiden geen kans krijgen en sterven. Dus verminder de bestrating tot wat belopen wordt.
  Algvorming ontstaat op schaduwrijke vochtige plaatsen waar niet wordt gelopen dus leg daar geen bestrating of beloop het meer dan zal de algvorming verdwijnen.
  Door de bovenstaande methode heeft u minder werk, geen kosten en een gezonde leefomgeving!

Geef een reactie