stofzuiger onderhouden

De stofzuiger schoonmaken doe je zo!

De stofzuiger schoonmaken is een klus waar je niet aan ontkomt. Zonder schone stofzuiger is een schone vloer onmogelijk. In dit blog lees je hoe jij de stofzuiger schoonmaakt.

Een stofzuiger is echt een uitkomst voor een huisvrouw, schoonmaakster, klusjesman.. voor wie eigenlijk niet?! Een stofzuiger schoonmaken is onvermijdelijk. Vuil en stof hopen zich op in de stofzuiger, waardoor deze aan zuigkracht verliest. Het filter kan verstopt raken, de stofzak moet zo nu en dan vervangen worden en de zuigmond moet vrij van vuil blijven voor een goed resultaat.

Filter stofzuiger controleren

Hier kan ik zelf dus inmiddels over meepraten. Als je vergeet het stofzuigerfilter te vervangen, zul je zien dat je op den duur geen stof meer zuigt. Ook verbruikt een stofzuiger met een vuil filter meer energie: slecht voor het milieu en je portemonnee! Om te voorkomen dat je het filter binnen een te korte tijd moet vervangen, kun je het beste geen grof vuil opzuigen. Ga eerst even met een stoffer en blik rond, en laat vervolgens alleen het stof over aan de stofzuiger! Ook is het geen goed idee om met een gewone stofzuiger bouwstof op te zuigen. Daarvan raakt de filter ook verstopt: het stof is té fijn en té scherp.

Stofzuigerzak vervangen

Ook de stofzuigerzak is af en toe aan vervanging toe. Je kunt dit het beste doen als de stofzuigerzak niet helemaal vol zit. Wanneer je door blijft zuigen als de zak vol zit, loop je het risico dat de motor van de stofzuiger oververhit raakt. Dit kost energie en op den duur kan het je ook je stofzuiger kosten. Dat zou zonde zijn. Bij een zakloze stofzuiger is het verstandig om regelmatig het reservoir te legen. Dit kan direct in de prullenbak. Wij raden wel aan om dit voor het stofzuigen te doen, zodat je de schone vloer niet per ongeluk vies maakt.

Stofzuiger reinigen door te stofzuigen

De kop van je stofzuiger wordt vies. Logisch ook, want je gaat natuurlijk met het kopstuk over de grond. Vaak blijven haren en ander fijn stof dan achter in het stoffen randje van het kopstuk. Het is slim om af en toe de kop los te koppelen van de slang, en vervolgens met de slang het kopstuk goed te stofzuigen. Zo blijft je stofzuiger beter presteren.

Zelfs huishoudelijke artikelen moeten zo nu en dan worden schoongemaakt. Een stofzuiger reinigen hoort nu eenmaal bij een schoon en fris huishouden. Wil jij altijd een schoon huis door iemand die verstand van zaken heeft? Dan is een huishoudelijke hulp echt iets voor jou! Schrijf je vandaag nog in voor een werkster!

Ook interessant

2 gedachtes over “De stofzuiger schoonmaken doe je zo!

  1. Tip: een centraal stofzuigsysteem!! Ik heb deze recent aangeschaft en ben er super blij mee. Stofzuigen neemt nu veel minder tijd in beslag. Daarnaast is het een een stuk stiller en heeft hij naar mijn idee meer kracht.

Comments are closed.