mannelijke schoonmaker

Waarin verschilt een mannelijke schoonmaker van een vrouw?

Mannelijke schoonmakers zijn in de minderheid. Niet alleen op de banenmarkt, maar ook in het huishouden doen mannen minder vaak schoonmaakwerk. Hoe komt dat, wat zijn de kenmerken van een mannelijke schoonmaker? Wat doen zij beter dan vrouwen en wat doen zij juist minder goed? Lees het in ons blog.

Taakverdeling huishouden man vrouw

De taakverdeling in het huishouden kan een gevoelig puntje zijn. Vaak hebben mannen en vrouwen andere ideeën over hoe dat te werk moet gaan. In een eerlijke taakverdeling zijn zowel vrouwen als mannen bezig met het huishouden. Dan is het wel belangrijk dat die taken slim verdeeld worden. Speel daarom in op de sterke punten van mannelijke schoonmakers:

Mannen in het huishouden: wat doen zij het beste?

  1. Mannelijke schoonmakers werken grondiger. Wanneer een man aan het schoonmaakwerk gaat, zal hij zijn taken grondiger uitvoeren dan een vrouw. Een man zal namelijk op zoek gaan naar alle plekken waar stof kan liggen, ook de lastig bereikbare oppervlaktes. Een vrouw kiest er sneller voor om enkel de oppervlakken schoon te maken die zichtbaar zijn.
  2. Het vuilnis en de tuin. In een gezin heeft de man vaak een aantal standaard taken. In de meeste gezinnen is de man verantwoordelijk voor de vuilnis. Ook is het de taak van de man om het huis en de tuin te onderhouden.
  3. Niet de was en de badkamer. Taken waar veel mannen in het huishouden een hekel aan heeft, zijn met name strijken, het toilet en de badkamer schoonmaken en de was opvouwen. Daarom worden deze taken vaak door de vrouwen in het gezin gedaan.

Mannelijke schoonmaker

Ondanks dat de meeste mensen het schoonmakersvak zien als een typisch vrouwenbaantje, zijn er ook veel mannen werkzaam als schoonmaker. Van de 250.000 schoonmakers in Nederland, is 50.000 mannelijk. Tussen mannelijke en vrouwelijke schoonmakers zijn weinig verschillen te zien in de kwaliteit van hun werk. Beiden maken even goed schoon. Wel is het zo dat vrouwen minder uur in de week schoonmaken dan mannen. 45% van de vrouwen maakt minder dan 15 uur schoon in een week. Opvallend is dat bij de mannen dit percentage veel lager is. Nog geen 3% van de mannelijke schoonmakers werkt minder dan 15 uur in een week. Maar liefst 91% van de mannen werkt meer dan 30 uur in de week als schoonmaker.

Mannelijke schoonmaker gezocht

Ben jij op zoek naar een mannelijke schoonmaker? Dat kan nog weleens lastig zijn, omdat maar 20% van de schoonmakers mannelijk is. Gelukkig is er een oplossing: op ikzoekeenschoonmaakster.nl vul jij jouw wensen en eisen in voor een schoonmaker. Wij gaan direct op zoek naar een match. Bevalt het niet? Dan zoeken wij kosteloos verder. Dat is onze garantie. Schrijf je nu in: de meeste mensen vinden binnen 3 dagen een schoonmaker!

Één gedachte over “Waarin verschilt een mannelijke schoonmaker van een vrouw?

  1. Ongelooflijk — ik kan me niet voorstellen dat mannen beter dan vrouwen kunnen schoonmaken! Jammer dat enkel 1 op de 5 mannen in deze branche werkt want ik huur dan liever een man in om mijn woning op te ruimen 🙂 Eigenlijk gaat mijn zus over een paar weken verhuizen en een grote opruiming hoort erbij. Ik zal haar adviseren om een leuke vent in te schakelen om beter resultaat te krijgen!

Comments are closed.