make-up

Hoe vaak maak jij je make-up spullen schoon?

Zelf spring je natuurlijk regelmatig onder de douche, maar hoe vaak maak jij je krultang, je haarborstel, en andere make-up spullen schoon? Deze beautyproducten zitten vaak boordevol bacteriën, hoog tijd voor een grondige schoonmaak.

Make-up kwasten
Je make-up aanbrengen doe je vaak met speciale make-up kwasten. Maar na verloop van tijd hebben je kwasten ook een goede schoonmaakbeurt nodig. Dit kun je doen door ze te wassen net zoals jij je haren wast. Dus met shampoo of conditioner. Zet de kraan aan en zorg dat je lauwwarm water hebt, spoel de kwast goed uit met water en zeep. Waarschijnlijk kun je aan de kleur van het water wel zien of de kwast schoon is. Laat de kwasten daarna een nacht drogen op een handdoekje.

Stijltang
Bijna iedereen gebruikt wel eens een stijltang. Maar wist je ook al dat je stijltang snel heel vies kan worden? Beschermende sprays, serums en haarlak blijven namelijk op je stijltang zitten. Hoe meer ‘viezigheden’ op je stijltang, hoe slechter deze werkt. Hoe maak je je stijltang dan schoon?

Dat doe je met alcohol (70% gedenatureerd) en een watje. Zorg er in ieder geval eerst voor dat de krultang uit staat, dep dan wat alcohol op het watje en wrijf daarmee over de platen van de stijltang. Neem ook de zijkanten mee want die worden ook snel vies. Met een tandenstoker kun je ook tussen de platen en randjes vuil verwijderen.

Haarborstel
Eigenlijk zou je je haarborstel iedere twee weken schoon moeten maken. Helaas doet lang niet iedereen dat, welkom bacteriën!

Wil jij je schone haar kammen met een schone borstel? Maak dan je borstel iedere twee weken als volgt schoon: pak een potlood en steek daarmee onder de haren op je borstel, trek de haren omhoog. Met een schaar knip je de haren doormidden, dan kun je ze heel makkelijk van de borstel halen. Herhaal deze stap totdat de borstel helemaal vrij is van haren.

Daarna maak je een warm sopje met een eetlepel shampoo, in dit sopje was je je haarborstel. Na het wassen laat je de borstel drogen (of föhn je de borstel droog). En voilà, een schone haarborstel en glanzende lokken!

Scheermesje
Je kunt bijna niet meer zonder je scheermesje. Maar wat zijn die dingen duur en snel bot. Als je je scheermesje goed schoonmaakt na gebruik gaat die een stuk langer mee. Zorg dus dat je na elke scheerbeurt je scheermesje goed afspoelt en schoonmaakt. Daarna is het heel belangrijk dat je het mesje goed droogt. Dit kun je het best doen met een föhn, je kunt je mesje ook wel droogmaken met een handdoek maar de wrijving zorgt wel voor slijtage. Dus eerder botte mesjes. Ook is het belangrijk dat je af en toe alcohol gebruikt om het mesje te desinfecteren.

Met bovenstaande tips gaan niet alleen jij maar ook je beauty producten schoon en hygiënisch door het leven. Heb jij nog meer tips? Deel ze met ons!