Het geheim van gemakkelijk luxaflex schoonmaken

Is je luxaflex stoffig of vies? Dan is het tijd om de luxaflex eens grondig schoon te maken. In dit blog lees je hoe je een luxaflex schoonmaakt.

Hoe maak je luxaflex schoon?

Luxaflex, of jaloezieën, zijn ideaal tegen de zon of om pottenkijkers buiten te houden. Ze worden alleen ook snel stoffig en vies. Op zomerse dagen wanneer de zon te fel wordt en de luxaflex een tandje dichter gaan, valt dit extra op. Tijd om ze eens een schoonmaakbeurt te geven dus!

Luxaflex schoonmaken: stappenplan

  1. De luxaflex zijn het makkelijkst te reinigen als ze gesloten zijn. Doe ze dus eerst dicht.
  2. Het meeste vuil en stof zal al verdwijnen als je met een plumeau of zachte doek over de losse lamellen gaat. Wil je de luxaflex grondig reinigen, lees dan verder!
  3. Voor het beste resultaat reinig je de lamellen stuk voor stuk. Dit kan het handigst door een sopje te maken van heet water en allesreiniger en hier een washand in de dompelen. Reinig dan lamel voor lamel: neem elke lamel afzonderlijk tussen duim en wijsvinger met je hand in de washand. In plaats van allesreiniger kun je ook wasverzachter gebruiken. Als je het niet ziet zitten om elke lamel afzonderlijk schoon te maken, kun je de lamellen in een ligbad met heet water en allesreiniger leggen. De kans bestaat dan wel dat de lamellen niet goed drogen, waardoor ze kunnen gaan roesten.
  4. Ga met de washand ook over het gedeelte waarmee de jaloezieën aan het kozijn bevestigd zijn (de bovenbak). Hier gaat namelijk ook veel stof op zitten. Eventueel kun je deze van het kozijn af halen om schoon te maken.
  5. Laat de lamellen goed drogen! Dit is heel belangrijk, omdat anders, zoals ik net al even noemde, kunnen gaan roesten. Laat ze drogen in een grote doek, bijvoorbeeld een oud gordijn.

Hoe maak je houten jaloezieën schoon?

Wil je je houten jaloezieën schoonmaken? Vaak is het genoeg om de lamellen af te nemen met een microvezeldoek of een plumeau. Een slimme tip die dit werkje wat makkelijker maakt is een DIY luxaflex-schoonmaak-tool te maken. Bind microvezeldoekjes met wat elastiekjes om een vleestang! Met die tool kun je de lamel aan twee kanten tegelijk schoonmaken en ben je twee keer zo snel klaar.

De luxaflex schoonmaken is 1 van die klusjes die zo nu en dan toch echt moet gebeuren, maar stiekem best veel tijd vraagt. Zeker bovenop al jouw andere huishoudelijke taken. Stel je voor dat je dit soort dingen niet meer zelf hoeft te doen… Dan houd je opeens best veel tijd over. Onze schoonmaaksters bieden deze mogelijkheid! De betrouwbare en flexibele hulp wordt geselecteerd op uw wensen en eisen en komt bij u uit de buurt. Schrijf je nu in en wij gaan direct voor je op zoek!