Cd’s met krasjes? Verwijder ze zo!

Krasjes op je cd’s het einde van je cd’s? Nee hoor, die zijn nog prima weg te halen!

Krassen van CD’s verwijderen

Cd’s: niet meer helemaal van deze tijd, maar wat was het vroeger toch leuk om die te hebben. Nog steeds kan ik wel met een beetje trots naar mijn cd-collectie kijken. Zo nu en dan is het ook wel even lekker om er eentje op te zetten, zeker in de auto. Het jammere aan cd’s is dat ze zo kwetsbaar zijn. Voor je het weet zitten er krassen op of blijven er als gevolg daarvan nummers hangen als je ze afspeelt. Door de beschadigingen van de cd’s gaat de muziekkwaliteit ook achteruit. Tot voor kort wist ik niet dat hier iets aan te doen viel. Ik dacht: jammer, maar helaas, dat was m’n cd. Of er toch maar naar luisteren met hier en daar een hapering. Maar, zo las ik, de krasjes zijn gewoon te verwijderen. Door er met een beetje tandpasta over te strijken, verdwijnen de krassen als sneeuw voor de zon. Probeer het zelf!

Geef een reactie