Kostenbesparende moestuin

Vorige week schreef ik een blog over slim boodschappen doen. In die blog gaf ik al aan dat het aanleggen van een moestuin kan helpen om kosten te besparen. Je eigen groenten en kruiden kweken is niet alleen kostenbesparend, het is ook een leuke en leerzame bezigheid.

Wij hebben sinds afgelopen jaar een eigen kostenbesparende moestuin. Waar we begonnen met het kweken van onze eigen kruiden, hebben we nu de tuin uitgebreid met een deel voor groenten. Worteltjes, uien, bietjes, sla en boerenkool worden door ons veelvuldig verbouwd.

Zo genieten we in de zomer van onze door ons zelf verbouwde salade. Niets is zo lekker als de bietjes en worteltjes uit eigen tuin! Heerlijk.

Daarnaast hebben we een aardbeiplant in de tuin staan waar we nog regelmatig lekkere aardbeien vanaf plukken. Niet meer naar de supermarkt dus om een bakje aardbeien te kopen (voor €2,50!)

Ook de sla die we elke dag vers uit de tuin plukken zorgt voor een grote kostenbesparing. Waar we enkele keren per week naar de supermarkt moesten om een krop sla te halen (die vervolgens bruin en slap werd), kunnen we nu sla plukken als we daar zin in hebben. Supervers en kost niets!

Nouja niets… We moesten natuurlijk de zaadjes kopen en het kost tijd om de moestuin netjes te houden, de sla te oogsten en te wassen. Maar eerlijk is eerlijk, het kost ook tijd om naar de supermarkt te gaan én het werken in de tuin is rustgevend. Even ontsnappen uit de stress van de alledaagse wereld en lekker werken in de tuin.

En wist je al dat werken in de tuin zorgt voor een hele goede calorie-verbranding? Dat abonnement op de sportschool kun je ook wel opzeggen dus. Wéér een kostenbesparing!
Je eigen moestuin helpt je dus rustig te worden, een slanker lichaam te krijgen én heel veel geld te besparen! Snel een tuintje aanleggen dus! En dan maar wachten tot de heerlijke groenten uit de grond schieten. Ik hoor graag hoe het jullie vergaat met jullie moestuin.

Ook interessant