Spijkerbroeken wassen

5 tips om de kleur van jouw spijkerbroeken te behouden

Herken je dat? Na een paar keer wassen is jouw lievelingsspijkerbroek helemaal vaal. De mooie donkere kleur is vervaagd en de broek zit eigenlijk niet meer lekker. Naast deze vervelende gevolgen van het wassen van jouw favoriete spijkerbroek, is het ook nog eens heel slecht voor het milieu. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw spijkerbroeken langer mooi te houden.

Minder vaak wassen

Een spijkerbroek hoeft minder vaak gewassen te worden dan andere kledingstukken. Een spijkerbroek kun je gemakkelijk vier of vijf keer dragen voordat je hem een keer in de was moet doen. Tenzij er vlekken in je broek zitten natuurlijk. Dan is het wel verstandig om hem te gaan wassen!

Invriezen

Wist je dat je een spijkerbroek ook kunt ‘wassen’ in de vriezer? Vele huismoeders en vaders zweren er al bij. Door de lage temperatuur van jouw vriezer gaan alle bacteriën in de broek dood. Het is verstandig om de spijkerbroek in een canvas tas of kussensloop te doen. Zo bescherm je jouw broek voor vlekken door het eten.

Azijnwas

Azijn zorgt ervoor dat de kleur van jouw broek langer mooi blijft én dat jouw broek geen kleuren afgeeft. Voordat je de spijkerbroek in de wasmachine stopt met een reguliere was, kun je hem beter eerst wassen met azijn. Azijn is niet schadelijk voor jouw wasmachine. Azijn helpt jouw wasmachine zelfs om kalkaanslag te voorkomen! Je slaat dus twee vliegen in één klap.
Wanneer je liever geen azijn in je wasmachine stopt, kun je er ook voor kiezen om de broek een nachtje in een bak met water en azijn te laten staan. De volgende ochtend zul je zien dat het water verkleurd is. De verf is losgelaten, vanaf nu zal jouw broek minder afgeven.

Wasmachine

Heb je geen zin om veel moeite te doen voor jouw spijkerbroeken? Dan kun je er ook voor kiezen om de broeken te wassen met een goed wasmiddel. Controleer vooraf goed of er geen bleekmiddel in het wasmiddel zit! Om kleurverlies zo veel mogelijk te voorkomen, is het verstandig om de spijkerbroek binnenstebuiten te wassen.
Haal broeken altijd direct uit de wasmachine zodra deze is afgelopen. Hang ze daarna op om te drogen. Doe dit niet in de directe zon!

Toch een verkleurde spijkerbroek?

Gelukkig leven we in de tijd en zijn er verschillende middeltjes die jou kunnen helpen om de broek weer zijn kleur te geven. Er is bijvoorbeeld een vorm van textielverf. Deze dien je te gebruiken in de wasmachine. Als je een beetje rond kijkt op het internet zul je vast nog vele andere manieren vinden!

De was, de badkamer, de keuken, ramen lappen, stofzuigen en dweilen er lijkt soms geen einde te komen aan huishoudelijke taken. Schakel hulp in van een betrouwbare schoonmaakster en geniet van meer rust. Geef jouw wensen en voorkeuren door en wij gaan voor jou op zoek naar een schoonmaakster die bij jou past.

Related Post

Geef een reactie