kleren wassen

Kleren wassen op de camping

Vorige week schreef ik al een blog over het schoonmaken van je tent. Maar niet alleen de tent moet schoongemaakt worden op vakantie, ook je kleren hebben af en toe een wasbeurt nodig. Maar hoe doe je dat nou? Kleren wassen op de camping?

 

Op veel campings kun je tegenwoordig wel een wasmachine vinden, heel handig dus. Je stopt je vakantiekleren in de machine, een uurtje wachten en klaar! Maar helaas heb ik al vaak meegemaakt dat er rijen voor de wasmachine stonden en dat ik dus niet aan het wassen toe kwam. Hoe moet het dan?

Een van de manieren om je kleren te wassen op de camping is het uitspoelen van je kleren onder de douche. Volgens Schoonmaakexpert Zamarra Kok is shampoo een prima vervanger voor je wasmiddel. Twee vliegen in een klap dus, jij én je kleren schoon.

Ik kan me voorstellen dat je niet graag je kleren wast onder de douche. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een handwasje te doen. Vaak hebben ze op campings wel een plaats speciaal voor het wassen van kleding, hier vind je diepe wasbakken en een soort wasbord. Vul de wasbak met lauw water en (bij voorkeur) biotex vakantiewasmiddel. Laat je vieze kleding een poosje weken, ‘schuur’ de vieze plekken voorzichtig langs elkaar en spoel daarna goed uit. Zorg dat alle zeepresten uit je kleding verdwenen is. Na het wassen en uitspoelen wring je de kleding voorzichtig uit en hang je het op de waslijn. Laat het zonnetje daarna haar werk doen, je kleren zijn in no time weer droog en schoon.

Een andere veel gebruikte manier is het wassen van je kleding in een vuilniszak. Gebruik hiervoor een zwarte vuilniszak. Vul deze zak met je kleding, water en wasmiddel, schud het geheel door elkaar en leg het in de zon. Door de temperatuur van de zon wordt het water opgewarmd en worden je kleren weer helemaal schoon. Roer tussendoor nog een keer goed om, na een uurtje of twee is je kleding gewassen en (als het goed is) weer schoon. Wring je kleren voorzichtig uit en hang ze aan de lijn. Nog even geduld en je kunt weer genieten van schone kleren!

Ga jij ook op vakantie? Hoe doe jij dat dan met de was? Heb je nog goede tips?
Ik hoor het graag van je!

ps. schud je kleren even goed uit voordat je ze op de waslijn hangt en hang je kleren netjes op. Zo voorkom je lelijke kreukels die je er niet zo makkelijk en snel weer uit krijgt.

2 gedachtes over “Kleren wassen op de camping

  1. op de camping lijkt me het erg vervelend omdat veel mensen ook hun kleding moeten wassen en dan moet je elke keer lang wachten op je kleding.

    1. Klopt, op de camping zie je vaak lange wachtrijen voor de wasmachine. Maar zoals ik in mijn blog ook al zei, gebruik eens een zwarte plastic zak, leg deze in de zon en laat het water goed warm worden. Zo heb je makkelijk en snel je kleren schoon en hoef je niet lang in de rij te staan.

Comments are closed.