Hulp van je kinderen in het huishouden? Maak er een spel van!

Een huis vol vakantie vierende kinderen is natuurlijk hartstikke gezellig, maar naast al die drukte moet wel het huishouden gedaan worden. Jij kunt natuurlijk wel alles alleen gaan doen, maar hulp is altijd welkom.

Hoe zorg je er nou voor dat je kinderen meehelpen in het huishouden? Anno 2013 zijn daar natuurlijk apps voor gemaakt. Neem bijvoorbeeld Choremonster, iReward Chart en Chore Pad*, deze applicaties zijn ervoor gemaakt om kinderen spelenderwijs te stimuleren om mee te werken in het huishouden.

Huishoudelijke taken kunnen worden ingevoerd, er kan een beloning aan gekoppeld worden en kinderen kunnen de taken uitvoeren. Met het uitvoeren van de taken kunnen zij punten sparen, nieuwe niveaus bereiken of zelfs beloningen verdienen. Op deze manier worden je kinderen gemotiveerd om huishoudelijke taken uit te gaan voeren. Maar pas op! Voor je het weet zijn je kinderen tegen elkaar aan het strijden om wie er de meeste taken uit kan voeren. Je huis is nog nooit zo netjes en schoon geweest zonder gemopper!

Als ouder heb je het beheer over de applicatie, je kunt verschillende taken met de bijbehorende beloningen invoeren, aangeven of je kinderen de taken goed hebben uitgevoerd en bijhouden wie hoeveel en welke taken heeft uitgevoerd.

Leuke voordelen? Je houdt je kinderen bezig in de lange zomervakantie, ze zitten niet meer de hele dag voor de TV, computer, telefoon of playstations en je helpt zelfs je kinderen bij het ontwikkelen van zelfregulering. Dit is een goede voorspeller van academisch succes en succes op het gebied van de carrière van je kinderen. Erg leerzaam dus!

Een zomervakantie waarin ook jij kunt genieten van je vrije tijd? Een schoon huis zonder gemopper? Installeer dan nu een van de applicaties en ga samen met je kinderen aan de slag in het huishouden! Succes gegarandeerd!

* De applicaties zijn allemaal wel Engelstalig, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Hoe eerder je kinderen beginnen met het leren van Engels, hoe beter!

 

Ook interessant