Creatief ingerichte hal

Op een creatieve manier de hal inrichten

De hal is toch wel een van de meest bijzondere ruimtes van het huis. Bij de meeste woningen kom je via de hal het huis in. Het is de plek om een eerste indruk achter te laten bij gasten. Toch is er vaak weinig ruimte, maar met deze tips kun je op een creatieve manier je hal inrichten.

– Denk eens verticaal
Wij mensen denken vooral horizontaal. Maar de hal is een ruimte die het verticale denken van je vraagt. Benut alle muurruimte die je tot je beschikking hebt. Kies bijvoorbeeld voor een hoge kast, een kapstok of voor het ophangen van meerdere planken.

– Maak gebruik van de meterkast
De deur van de meterkast is erg handig. Hij is te gebruiken als extra opbergruimte. Hang bijvoorbeeld haakjes aan de binnenkant van de deur voor tassen of hondenriemen. Een grote schoenenzak ophangen aan de binnenkant van de deur zorgt voor extra opbergruimte. Het is bijvoorbeeld een goed plek voor sjaals.

– Onzichtbare opbergruimte
Achter de trap zit vaak een ruimte die niet wordt gebruikt. Daarnaast is het mogelijk om van de traptreden lades te maken voor extra opbergruimte. Dit ziet er ook nog eens heel leuk uit!

– Side table
Wanneer jouw hal het toelaat kun je ervoor kiezen om een side table of een nachtkastje in de hal te zetten. Je kunt ook kiezen om kisten of hutkoffers in de hal neer te zetten. In de hutkoffers kun je allerlei spullen kwijt. Ook voor schoenen zijn er diverse opruimmogelijkheden in de hal.

– Houd de hal opgeruimd
De hal is natuurlijk het punt waar je binnenkomt. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik mijn spullen dan ook maar ergens neerslinger. Opruimen kun je jezelf aanleren. Zorg dat je alles direct op de juiste plaats neerzet zodat het niet in de weg gaat liggen.

– Styling van de hal
De kleuren op de muur van jouw hal zijn erg belangrijk. Zeker wanneer je een kleine hal hebt. De meeste verkopers kunnen je een goed advies geven over kleurgebruik in jouw hal.
Ook de verlichting is erg belangrijk. Het merendeel van de huishoudens hebben enkel een plafondlamp hangen. Wanneer je een andere sfeer wil creëren, raad ik je aan om eens wandlampen te proberen.

Heb jij jouw hal op een creatieve manier ingericht? Of de hal al eens een make-over gegeven? Deel het met ons! Wie weet hebben wij iets aan jouw tips!

Één gedachte over “Op een creatieve manier de hal inrichten

  1. Je zegt dat kleuren heel belangrijk zijn bij een kleine hal. Ik heb een kleine hal. Welke kleuren raad je aan en waarom?

Comments are closed.