gourmetlucht verwijderen

4x How to: gourmetlucht verwijderen

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Dat betekent dat de kerstdagen, of beter gezegd: de gourmetdagen, weer voor de deur staan. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar de geur blijft soms wel dagen in huis hangen. Geen zorgen, wij geven je tips om de gourmetlucht snel uit huis te verwijderen.

1. Azijn is je beste vriend

Gourmetgeur kun je heel makkelijk voorkomen door tijdens het gourmetten en pannetje met een scheut azijn op het vuur te zetten. De dampen zorgen ervoor dat de lucht een stuk frisser wordt en je geen last hebt van de stank. Je kunt eventueel ook een sponsje in azijn drenken en die op een schoteltje in de kamer leggen, al werkt dit iets minder goed dan de eerste methode om gourmetgeur te verwijderen.

2. Spiritus

Een andere middel waarmee je gourmetlucht kunt verwijderen, is brandspiritus. Vul voor je gaat slapen een klein bakje met de spiritus en je merkt de volgende ochtend dat alles weer lekker fris ruikt.

3. Iemand koffie?

Waarschijnlijk zit je na het eten helemaal vol, maar hopelijk kan er nog wel een kopje koffie bij. Koffie is namelijk een geweldige geurvreter en zorgt ervoor dat de gourmetgeur snel uit huis wordt verdreven.

4. Geurkaarsen

Dit is een win-winsituatie, want geurkaarsen zorgen niet alleen voor sfeer, maar kunnen ook de gourmetlucht naar de achtergrond verdrijven. Laat de kaarsen zo lang mogelijk branden voor het allerbeste resultaat.

Tip: geurstokjes die sterk ruiken helpen ook!

Heb jij nog andere tips om die vervelende gourmetlucht voorgoed uit huis te krijgen? Laat het ons weten!

Ook interessant