gourmetlucht verwijderen

Hoe je het beste de gourmet kunt schoonmaken

De gourmet schoonmaken is niet moeilijk, maar je moet wel even je mouwen opstropen. En die gourmetlucht verwijderen wil je ook snel achter de rug hebben. Dat doe je met azijn of andere middeltjes. Lees snel verder om er achter te komen hoe het werkt!

Gourmet schoonmaken

Je kunt het beste zo snel mogelijk na het eten beginnen met schoonmaken. Een gourmetstel bestaat uit verschillende onderdelen. Sommige delen kunnen in de vaatwasser, dus daar hoef je verder niet naar om te kijken. De bakplaat en het onderstel kunnen echter niet in de vaatwasser, die moet je zelf schoonmaken. Met een plastic of houten spatel kun je aangekoekte etensresten verwijderen. Als deze resten weg zijn, blijven er voornamelijk vetvlekken over. De bakplaat was je af met flink wat afwasmiddel, laat hem desnoods even inweken in het sopje om er zeker van de zijn dat al het vet verwijderd wordt. Het gourmetstel kun je afnemen met een doekje en Glassex, dat is namelijk een prima ontvetter!

Gourmetlucht verwijderen

De gourmetlucht verwijderen kan op verschillende manieren. Ook hier kun je het beste zo snel mogelijk mee beginnen, tijdens het gourmetten kun je de geur zelfs al aanpakken.

1. Azijn tegen gourmetlucht

Gourmetgeur kun je heel makkelijk voorkomen door tijdens het gourmetten en pannetje met een scheut azijn op het vuur te zetten. De dampen zorgen ervoor dat de lucht een stuk frisser wordt en je geen last hebt van de stank. Je kunt eventueel ook een sponsje in azijn drenken en die op een schoteltje in de kamer leggen, al werkt dit iets minder goed.

2. Bakje spiritus

Een andere middel waarmee je gourmetlucht kunt verwijderen, is brandspiritus. Vul voor je gaat slapen een klein bakje met de spiritus en je merkt de volgende ochtend dat alles weer lekker fris ruikt.

3. Gourmetlucht verwijderen met koffie

Waarschijnlijk zit je na het eten helemaal vol, maar hopelijk kan er nog wel een kopje koffie bij. Koffie is namelijk een geweldige geurvreter en zorgt ervoor dat de gourmetgeur snel uit huis wordt verdreven.

4. Geurkaarsen tegen gourmetlucht

Dit is een win-winsituatie, want geurkaarsen zorgen niet alleen voor sfeer, maar kunnen ook de gourmetlucht naar de achtergrond verdrijven. Laat de kaarsen zo lang mogelijk branden voor het allerbeste resultaat.

Zelf luchtverfrisser maken

Ben je geen voorstander van azijn, spiritus of koffie om de gourmetlucht te verwijderen? Je kunt ook zelf aan de slag gaan met een geur die je lekker vindt! Hier heb je maar een paar dingen voor nodig, namelijk:

  • Lege glazen potten (van jam of groente bijvoorbeeld);
  • Kruiden, citrusvruchten of extracten;
  • Water.

Voor een frisse geur in huis heb je schijfjes citroen, takjes rozemarijn en een druppelje vanille-extract nodig. Je kunt eventueel de vanille vervangen door steranijs voor een leuke twist. Het enige wat je hoeft te doen is het lege potje vullen met schijfjes citroen, takjes rozemarijn en vanille of steranijs. Daarna vul je het potje met water. Om te zorgen dat jouw zelfgemaakte luchtverfrisser door het hele huis te ruiken is, zet je een pannetje zachtjes op het vuur. De geur verspreidt zich nu, lekker!

Wil jij minder tijd kwijt zijn aan het huishouden? Volgens gelukswetenschappers is meer vrije tijd de beste manier om je geluk te verhogen. Door je huishouden zo efficiënt mogelijk te maken, krijg jij meer vrije tijd. Lees daarom ons gratis e-book: “101 schoonmaaktips”. Het e-book vol schoonmaakhacks. Download hem direct gratis.