gourmetlucht verwijderen

Hoe je het beste de gourmet kunt schoonmaken

Zo rond de feestdagen komt ongetwijfeld het gourmetstel weer op tafel. Gezellig gourmetten, steengrillen of fonduen met de hele familie hoort nu eenmaal bij deze feestmaand. Nadeeltje van al die gezelligheid is dat je een paar dagen later nog steeds ruikt wat je met de feestdagen zoal hebt gegeten. Gelukkig kun je gourmetlucht verwijderen met azijn, spiritus of koffie. Ook kun je eigen luchtverfrisser maken om een frisse geur in huis te krijgen. Lees snel verder om er achter te komen hoe het werkt!

Gourmet schoonmaken

Je kunt het beste zo snel mogelijk na het eten beginnen met schoonmaken. Een gourmetstel bestaat uit verschillende onderdelen. Sommige delen kunnen in de vaatwasser, dus daar hoef je verder niet naar om te kijken. De bakplaat en het onderstel kunnen echter niet in de vaatwasser, die moet je zelf schoonmaken. Met een plastic of houten spatel kun je aangekoekte etensresten verwijderen. Als deze resten weg zijn, blijven er voornamelijk vetvlekken over. De bakplaat was je af met flink wat afwasmiddel, laat hem desnoods even inweken in het sopje om er zeker van de zijn dat al het vet verwijderd wordt. Het gourmetstel kun je afnemen met een doekje en Glassex, dat is namelijk een prima ontvetter!

Gourmetlucht verwijderen

De gourmetlucht verwijderen kan op verschillende manieren. Ook hier kun je het beste zo snel mogelijk mee beginnen, tijdens het gourmetten kun je de geur zelfs al aanpakken. Door een pannetje met azijn op het vuur te zetten wordt de gourmetlucht verdreven. Zorg er wel voor dat de azijn niet kookt. Vind je azijn niet lekker ruiken, dan kun je voordat je gaat slapen een klein bakje brandspiritus neerzetten. Dit zorgt er voor dat ‘s ochtends niet meer te ruiken is wat je allemaal hebt gegeten. Een derde optie is om een grote pot koffie te zetten. Koffie is namelijk een goede geurvreter en zal de gourmetlucht verwijderen.

Zelf luchtverfrisser maken

Ben je geen voorstander van azijn, spiritus of koffie om de gourmetlucht te verwijderen? Je kunt ook zelf aan de slag gaan met een geur die je lekker vindt! Hier heb je maar een paar dingen voor nodig, namelijk:

  • Lege glazen potten (van jam of groente bijvoorbeeld);
  • Kruiden, citrusvruchten of extracten;
  • Water.

Voor een frisse geur in huis heb je schijfjes citroen, takjes rozemarijn en een druppelje vanille-extract nodig. Je kunt eventueel de vanille vervangen door steranijs voor een leuke twist. Het enige wat je hoeft te doen is het lege potje vullen met schijfjes citroen, takjes rozemarijn en vanille of steranijs. Daarna vul je het potje met water. Om te zorgen dat jouw zelfgemaakte luchtverfrisser door het hele huis te ruiken is, zet je een pannetje zachtjes op het vuur. De geur verspreidt zich nu, lekker!

Het is nogal wat, schoonmaken na de feestdagen. Het huis schoonmaken is altijd al een behoorlijke klus, maar tijdens de feestdagen kost het altijd nog net iets meer tijd. Wil jij hier eindelijk eens vanaf? Schrijf je dan vandaag nog in voor een schoonmaakster. Zo kun jij lekker relaxen, maar is jouw huis wel helemaal klaar voor de feestdagen!

Ook interessant