keukenkastjes

Georganiseerde keukenkastjes

Heb jij geen systeem in je keukenkastjes en ben jij daardoor altijd alles kwijt? Dan is het tijd om jouw keukenkastjes op te gaan ruimen! Met het volgende stappenplan krijg jij een georganiseerde keuken waarbij je al jouw spullen snel terug vindt!

Keukenkastjes leeghalen

Voordat je begint met het herorganiseren van jouw keuken is het belangrijk om alle keukenkastjes leeg te halen. Nu kun je de keuken inrichten zoals een schilder verft op een leeg canvas. Je kunt nog alle kanten op.

Belangrijkste keukenspullen

Stel jezelf de vraag welke keukenspullen je dagelijks of wekelijks gebruikt. Dit zijn de spullen die je het vaakst gebruikt. Het is dus handig om deze spullen op een plek neer te leggen waar je er makkelijk bij kunt. Apparaten en spullen die je langer dan twee maanden niet hebt gebruikt, kunnen achterin het kastje. Heb je ook spullen en benodigdheden die je langer dan een jaar niet hebt gebruikt? Gooi deze weg of verkoop ze. Wanneer je erg gehecht bent aan deze spullen kun je ze op zolder of in een schuur bewaren.

Stapels maken

Borden, pannen, ovenschotels en broodtrommels kun je op elkaar stapelen. Houd hierbij rekening met welke pannen en ovenschotels je veel gebruikt. Sorteer de borden ook op functie. Dus zet alle ontbijtborden op elkaar, alle diepe borden en alle dinerborden. Zo kun je er de volgende keer dat je ze nodig hebt, gemakkelijk pakken. Denk er wel aan om ze na gebruik weer netjes op te ruimen.

Etenswaren

Iedereen heeft in de keuken ook een kastje met etenswaar. Gooi alle producten die over datum zijn weg. Heb je verschillende zakjes met pasta of rijst geopend? Gooi ze bij elkaar in, of kook ze bij je volgende maaltijd. Je kunt er ook voor kiezen om geopende zakjes in een grote pot te gooien.
Vind je ook producten die je waarschijnlijk niet meer gaat eten? Gooi ze dan maar weg.
Zet al je kruiden en specerijen bij elkaar op een schap. Zo kun je de kruiden snel vinden wanneer je ze nodig hebt.

Bestekla

In verschillende winkels zijn bakken te koop waarmee je het bestek gemakkelijk kunt verdelen in je la. Soms zijn het bakken die verstelbaar zijn. Zo kun je meerdere kleine vakken of juist grote vakken maken. Nu kun je je bestek soort bij soort leggen en kun je de volgende keer gemakkelijk het juiste bestek vinden.

Heb jij nog andere tips om je keukenkastjes te organiseren? Laat het me weten. Misschien heb ik er ook iets aan!

Ook interessant