schoonmaakster aan huis

5 tips voor een gelukkige huishoudelijke hulp

Uit onderzoek is gebleken dat gelukkige werknemers productiever zijn dan werknemers die minder tevreden zijn over hun werk. Dit geldt natuurlijk ook voor onze huishoudelijke hulpen. Het is dus hoog tijd om eens te kijken hoe we onze schoonmaaksters gelukkig kunnen maken. Lees snel verder voor vijf tips!

1. Praat met jouw hulp in huis

De meeste mensen houden wel van een gesprekje op zijn tijd, dat zal voor jouw huishoudelijke hulp niet anders zijn. Als jij thuis bent tijdens haar schoonmaakrondje is het vrij eenvoudig om eens een gesprek aan te gaan. Die gesprekken kunnen over van alles gaan, van huisdieren tot belevenissen in het weekend. Als je niet thuis bent wanneer de schoonmaakster komt werken, lijkt het misschien ingewikkelder om te communiceren. Dit hoeft echter absoluut niet zo te zijn! Leg eens een briefje neer met meer tekst dan alleen haar takenlijst, of stuur haar ergens halverwege een berichtje om te vragen hoe het gaat. Interesse tonen is alles en zal iedere huishoudelijke hulp goed doen!

2. Houd rekening met de wensen van jouw huishoudelijke hulp

Weet jij of jouw schoonmaakster favoriete schoonmaakartikelen heeft? Zo niet, gebruik dan de eerste tip om daar achter te komen! Weet je al wel wat haar wensen zijn? De huishoudelijke hulp gaat het waarschijnlijk ontzettend waarderen als jij met haar favoriete dweil aankomt. Duurdere artikelen, zoals een stofzuiger, zijn natuurlijk een ander verhaal.

3. Gun de schoonmaakster pauze

Naast persoonlijk contact en goede schoonmaakartikelen is pauze een belangrijk item voor jouw hulp in huis. Bij hard werken hoort immers een welverdiende pauze. Als je thuis bent, kun je even gezellig samen gaan zitten. Neem er een lekkere kop koffie of thee bij en maak een praatje. Ben je niet thuis? Zet dan vast spullen klaar zodat jouw huishoudelijke hulp zelf pauze kan houden als ze er aan toe is. Ze zal je dankbaar zijn!

4. Denk aan haar verjaardag of jubileum

Niets is leuker dan een werkgever die op de hoogte is van persoonlijke gebeurtenissen, dus wees die leuke werkgever! Dit betekent natuurlijk niet dat jij bij ieder feestelijk feitje op zoek moet naar een cadeautje, maar laten zien dat je op de hoogte bent van persoonlijke gebeurtenissen is leuk en attent. Werkt jouw hulp in huis op feestdagen of op haar verjaardag? Maak daar een extra leuke werkdag van door te zorgen voor een gebakje in de pauze. Overleg ook altijd over werken op feestdagen. Niet iedereen heeft daar dezelfde ideeën over, dus overleg wordt altijd gewaardeerd.

5. Download een gratis e-book voor haar

Wil je jouw huishoudelijke hulp echt gelukkig maken? Download dan een van onze e-books voor haar! Daar heeft ze zowel thuis als op het werk iets aan. Wij hebben e-books over uiteenlopende onderwerpen binnen het huishouden, dus er zit altijd iets leuks voor haar tussen. Zorg er wel voor dat ze het niet opvat als kritiek op haar werk, dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.