Last van fruitvliegjes in huis? Bestrijd ze zo!

Zo gauw het weer wat warmer wordt en je kunt genieten van de zon, brengt dit ook vervelende dingen met zich mee. Zo heb je meteen weer van die akelige fruitvliegjes rond hangen in je huis, vooral bij de prullenbakken en groen afval. Ze blijven gauw weer terug komen en ook gaan ze graag op je eten en drankjes zitten. Deuren en ramen sluiten helpt niet, omdat ze door elk kiertje passen. Wat kun je hier nu tegen doen?

Fruitvliegjes voorkomen
Ten eerste is het natuurlijk slim om vuilniszakken tijdig te verwisselen en etensresten direct op te ruimen. Bewaar verder zo veel mogelijk in de koelkast en houd je keuken schoon. Gooi resten van groenten en fruit verder meteen in de vuilniscontainer in plaats van eerst in de prullenbak. Wanneer je dan echter last blijft houden van de vliegjes zul je ze moeten bestrijden.

Fruitvliegjes bestrijden
Een manier om dit te doen, is een val maken. Doe dit door een klein plastic bakje met deksel te vullen met honing of met water en azijn. Prik dan een gaatje in de deksel. De vliegjes zullen hier doorheen gaan, maar kunnen er dan niet meer uit. Probleem opgelost!

Related Post

Geef een reactie