Last van fruitvliegjes in huis? Bestrijd ze zo!

Fruitvliegjes in huis? Warm weer betekent ijsjes eten, barbecueën, lange avonden en… fruitvliegjes. Ze vangen is gelukkig makkelijker dan je denkt. Wij helpen je van die vervelende fruitvliegjes in huis af.

Fruitvliegjes in huis

Fruitvliegjes komen af op rottend of gistend eten. Zeker met warm weer heb je daar snel last van. Zo heb je meteen weer van die akelige fruitvliegjes rondhangen in je huis, vooral bij de prullenbakken en groen afval. Ze blijven terugkomen en ook gaan ze graag op je eten en drankjes zitten. Deuren en ramen sluiten helpt niet, omdat ze door elk kiertje passen. Wat kun je hier nu tegen doen?

Wat tegen fruitvliegjes doen?

Ten eerste is het natuurlijk slim om vuilniszakken tijdig te verwisselen en etensresten direct op te ruimen. Bewaar verder zo veel mogelijk in de koelkast en houd je keuken schoon. Gooi resten van groenten en fruit verder meteen in de vuilniscontainer in plaats van eerst in de prullenbak. Wanneer je dan toch last blijft houden van de vliegjes zul je ze moeten bestrijden.

Fruitvliegjes vangen

Het is erg simpel om zelf een fruitvliegenval te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een vel papier, een glas en wat fruit of een alcoholische drank. Doe het fruit of de alcoholische drank in het glas. Maak vervolgens van het papier een trechter en plaats de dunne kant in het glas. Zorg ervoor dat de hoeken van het glas goed afgedekt zijn. De fruitvliegjes komen op de geur van het fruit of de drank af en vliegen zo het glas in door de trechter. Wanneer het glas goed afgedekt is, kunnen ze er niet meer uit.

Fruitvliegjes vangen met azijn

Ben je de vliegjes nu echt helemaal zat en is het tijd voor een minder vriendelijke oplossing? Neem dan een potje en vul dit met een beetje azijn en afwasmiddel. Fruitvliegjes vinden de geur van azijn erg lekker en zullen daar op af komen. Appelazijn werkt nóg beter. De fruitvliegjes proberen te landen op het water. Door de chemicaliën van het afwasmiddel zullen de vliegjes vervolgens zinken en sterven.

Geurend middel tegen fruitvliegjes

Voor deze oplossing heb je een citroen en een plastic bakje nodig. Snij de citroen door midden en knijp het sap uit in het bakje. Leg daarna de citroen ook in het bakje. Maak met een schroevendraaier of een schaar een gat in de deksel van het bakje. Zet het bakje op een plek neer waar jij regelmatig fruitvliegjes tegenkomt.
Wanneer er veel fruitvliegjes in het bakje zitten, kun je ervoor kiezen om het bakje in de magnetron te zetten. Wanneer je hem 15 tot 30 seconden laat opwarmen, heb je een heerlijke geur in jouw keuken en de fruitvliegjes zijn dood.

Blijf op de hoogte van slimme schoonmaaktips

Volg je ons al op Facebook of Instagram? Daar houden wij jou op de hoogte van de slimste en snelste schoonmaaktips van het seizoen. Zo leer jij al scrollend een hoop tijdbesparende tips. Volg ons direct!