Een zelfgemaakte airco

De temperaturen zijn de laatste weken enorm hoog. Overdag kan je lekker af koelen met zwembadjes, waterijsjes en koude drankjes. Als het tijd is om te gaan slapen, zit je niet te wachten op een te warme slaapkamer. Is jouw airco stuk of koelt je ventilator niet genoeg? Lees hier hoe je een zelfgemaakte airco kan maken!

Jouw zelfgemaakte airco

Voor je zelfgemaakte airco heb je nodig:

  • Een ventilator;
  • Een bak ijs of een koude fles water

Zorg dat je de ventilator plaatst op een plek waar het warm is en waar je graag iets verkoeling hebt. Op kantoor of op je slaapkamer bijvoorbeeld. Niets is vervelender dan slapen in een veel te warme kamer.

Voor die ventilator plaats je een bak ijs of een koude fles water. De lucht die door de ventilator tegen deze objecten wordt geblazen wordt door het koude water of het ijs verkoeld. Er ontstaat een koude luchtstroom waarmee je voor een stuk verkoeling zorgt in je kamer.

Extra tip: ijs is natuurlijk kouder dan koud water, maar je hebt vaak niet zomaar een bak ijs voor handen. Wat je dan kan doen is het volgende: vul een fles met water en plaats deze eerst in de vriezer. De fles met ijs plaats je voor de ventilator en je kunt alsnog (goedkoop) genieten van een frisse kamer.

Ben jij op zoek naar nog meer handige tips? Wij hebben een complete reeks gratis e-books voor jou geschreven. Hierin vind je informatie over uiteenlopende huishoudelijke zaken, van badkamer tot de keuken schoonmaken en van tips voor de tuin tot de grote schoonmaak.  Download jouw e-book naar keuze of download ze allemaal en ga aan de slag met de meest handige schoonmaaktips!

Één gedachte over “Een zelfgemaakte airco

Comments are closed.