huishoudelijke hulp

De knopen zijn doorgehakt

Het gaat door!

Het is dan nu eindelijk definitief, vanaf juli, nemen we een schoonmaakster in huis. Dan kunnen we met een schone lei aan het nieuwe schooljaar (ja, ik waan me soms nog steeds op de schoolbanken) beginnen.

De taken die de schoonmaakster moet gaan verrichten zijn bepaald, ons lijstje is als volgt:

  • Alles afstoffen
  • Stofzuigen en dweilen
  • Ramen lappen (eens in de maand)
  • Badkamer en toilet schoonmaken
  • Bedden opmaken (eens in de twee weken)

Over het aantal uren dat de schoonmaakster moet komen werken zijn we het nog steeds niet eens. Ik denk dat twee uur per twee weken meer dan voldoende is, maar vriendlief denkt dat het noodzakelijk is dat de schoonmaakster wekelijks komt. Hebben jullie hier ervaring mee?

Daarnaast zijn er nog veel puntjes waar we over na moeten denken. Waar gaan we überhaupt een schoonmaakster vinden? Ik stel niet heel veel eisen, maar onze schoonmaakster moet wel een beetje ervaring hebben en hard kunnen werken. Ik hou er niet van als mensen alleen maar zitten te treuzelen en daar betaal ik natuurlijk ook niet voor. En dan nog iets, moeten wij thuis zijn als de schoonmaakster komt? Kan ik haar een sleutel geven? Hoe gaat de communicatie en op welke dagen moet de schoonmaakster bij ons komen werken?

Ik vind het wel raar eigenlijk, thuis werd ons geleerd om alles zelf op te lossen. Mijn ouders zijn al direct na de middelbare school aan het werk gegaan en hebben altijd alles zelf gedaan. Mijn moeder heeft ook nooit fulltime gewerkt, dus er bleef altijd wel tijd over om iets aan het huishouden te doen. Daarnaast was er denk ik ook geen geld voor om iemand het huis te laten schoonmaken. Het gevoel blijft dubbel, thuis deden we altijd alles zelf. En ik? Nog geen 5 jaar het huis uit en nu al een schoonmaakster in huis nemen. Dat voelt toch raar. Hebben jullie dat niet? Zet je jezelf daar snel overheen of zal het wennen blijven?

Ik ben heel benieuwd hoe jullie het voor het eerst in huis nemen van een schoonmaakster hebben ervaren.