Wel of geen huishoudelijke hulp

Biologische schoonmaakmiddelen: 5 voordelen

Iedereen heeft zijn of haar favoriete schoonmaakmiddelen, maar er is een categorie die te vaak onderbelicht is: biologische schoonmaakmiddelen. Overweeg jij milieuvriendelijk schoonmaken? In dit blog lees je alles over de vijf grootste voordelen van schoonmaken met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Van minder sterke geur tot ongevaarlijk voor de hond, alles komt voorbij. Lees snel verder!

1. Biologische schoonmaakmiddelen zijn onschadelijk voor jouw gezondheid

Biologische of ecologische schoonmaakmiddelen zijn goed voor het milieu en goed voor jou. Er zitten veel minder schadelijke stoffen in dan in normale schoonmaakmiddelen. Dit houdt in dat het inademen van zo’n schoonmaakmiddel niet vervelend is. Een biologisch schoonmaakmiddel is ook beter voor de huid. Je hebt minder last van droge handen en ook jouw nagels blijven gezonder. Voor jou of jouw eventuele schoonmaker zijn milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen dus gezonder dan andere schoonmaakmiddelen.

2. Deze middelen veroorzaken geen blijvende vlekken in jouw kleding

Je herkent het vast: blijvende vlekken in jouw kleding, terwijl je juist bezig was om in huis alle vlekken te verwijderen. Een bleekvlek of vetvlek is zo gemaakt en is lastig te verwijderen. Daar heb je bij het gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen geen last meer van, omdat daar geen bleek of andere agressieve ingrediënten worden gebruikt als bestandsdeel. Eventuele vlekken in jouw kleding als gevolg van jouw schoonmaakrondje zijn daarom goed te verwijderen.

3. Biologische schoonmaakmiddelen zijn ongevaarlijk voor huisdieren

Vindt jouw hond de emmer met sop altijd interessant? Waar je bij het gebruik van normale schoonmaakmiddelen de emmer altijd goed in de gaten moet houden als je huisdieren hebt, is dat bij milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen niet nodig. Deze schoonmaakmiddelen zijn namelijk ongevaarlijk voor huisdieren. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jouw hond nu altijd de emmer leeg mag slobberen, maar als het gebeurt is het geen reden tot paniek.

4. Dit type middel heeft vaak een minder sterke geur

De één vindt de sterke geur van schoonmaakmiddelen tijdens en na het schoonmaken heerlijk, de ander houdt meer van subtiele geuren die niet zo extreem ruiken. Voor die laatste groep zijn biologische schoonmaakmiddelen een goed idee. De geur is vaak subtieler, waardoor jouw huis niet de rest van de week naar synthetische citroen of limoen ruikt. Er bestaan uiteraard ook ecologische schoonmaakmiddelen met jouw favoriete geur. Ideaal voor iedereen die toch graag een frisse geur overhoudt aan het schoonmaken.

5. Biologische schoonmaakmiddelen zijn veilig te gebruiken wanneer je een septic tank hebt

Als jouw huis niet is aangesloten op de riolering heb je waarschijnlijk een septic tank. Dit heeft gevolgen voor jouw manier van schoonmaken, omdat de bacteriën in de tank kwetsbaar zijn. Je kan in dit geval het beste gebruik maken van ecologische schoonmaakmiddelen, omdat deze de bacteriën het minst belasten. Bij dit punt is het belangrijk dat iedereen in huis, inclusief eventuele schoonmaker, weet van het belang van milieuvriendelijk schoonmaken.

Wist jij al dat er zoveel voordelen zaten aan biologische schoonmaakmiddelen? Wat is eigenlijk jouw favoriete schoonmaakmiddel? Wij zijn namelijk erg benieuwd hoe jij jouw huis heerlijk schoon en fris houdt! Oh, wist je eigenlijk al dat we nog veel meer schoonmaaktips voor je hebben? Download hier al onze gratis e-books boordevol schoonmaaktips.

5 gedachtes over “Biologische schoonmaakmiddelen: 5 voordelen

  1. Zeker waar, ik gebruik ook heel veel olijfolie en citroen in mijn schoonmaakproducten, ruikt erg lekker!
    Groetjes Thea en Theo

Comments are closed.